EGiBDH: Cooperació al servei de les persones

Reunió telemàtica del Consell Mixt de Cooperació
La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida celebra les passes fetes per l’Ajuntament de Lleida per incorporar l’enfocament de gènere i basat en Drets Humans (EGiBDH) en les àrees de drets civils i cooperació i en les bases de les convocatòries de subvenció, i ofereix tot el suport per a continuar treballant posant la cooperació al servei de les persones.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida celebra les passes fetes per l’Ajuntament de Lleida per incorporar l’enfocament de gènere i basat en Drets Humans (EGiBDH) en les àrees de drets civils i cooperació i en les bases de les convocatòries de subvenció, i ofereix tot el suport per a continuar treballant posant la cooperació al servei de les persones.  
La cooperació catalana considera que per a què la Cooperació i l’Ajuda al Desenvolupament siguin efectives i transformadores, han d’anar dirigides a assenyalar les causes que provoquen desigualtats més enllà d’orientar-se únicament a pal·liar-ne les conseqüències. En aquesta línea, la Generalitat va proposar l’aplicació de l’Enfocament de Gènere i basat en Drets Humans com a requisit per a les polítiques i projectes de cooperació.

L’EGiBDH representa una nova forma d’entendre la cooperació al desenvolupament, situant a les persones en el centre i cercant la transformación social i l’eradicació de les desigualtats, enteses com a una qüestió política que interpel·la a tots els actors de la societat. La Generalitat de Catalunya plantejava aquest nou enfocament en el Pla Director de Cooperació 2015-2018 i recomanava l’aplicació gradual d’aquest enfocament a les entitats del tercer sector i a les administracions, reiterant aquesta visió característica de la cooperació catalana en el nou PD 2019-2022.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida va començar el procés per l’aplicació gradual de l’EGiBDH el 2015, a través de formacions a les seves entitats membre al llarg del 2016, 2017 i 2018, buscant que els projectes de cooperació s’orientin progressivament a la transformació social necessària per a garantir l’exercici dels drets i llibertats de totes les persones i amb especial èmfasi a les desigualtats de gènere.
Com a membre del Consell Mixt de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, la Coordinadora veu molt positiu l’interès de l’Ajuntament de Lleida per incorporar l’enfocament de gènere i basat en Drets Humans, i els compromisos i acords assolits en l’última reunió de l’organ de participació, que representen un impuls afegit per a què el teixit associatiu del territori continui caminant cap una cooperació transtormadora.

Foto d’arxiu, reunió del Consell Mixt de Cooperació
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard