Eines Antiracistes per a professionals de l’acció social a Lleida i online

El Servei Civil Internacional de Catalunya i la Coordinadora d’ONGDs i altres Moviments Solidaris de Lleida presentem un curs destinat a professionals de l’acció social que es podrà seguir de manera presencial o en línia

La Coordinadora d’ONGDs i altres Moviments Solidaris de Lleida i l’SCI Catalunya presentem conjuntament un curs destinat a professionals de l’acció social (treballadores social, educadores socials, mediadores, etc.) per pensar i treballar la perspectiva antiracista en la seva acció com a professionals.

El curs constarà de 7 sessions repartides en els dies 16, 18, 23 i 25 de febrer i tindrà lloc de forma presencial a la seu de la Coordi de Lleida (C/ Doctor Combelles 11, 25003 Lleida) o de forma online.

L’objectiu del curs és facilitar que professionals de serveis socials i professionals de l’acció social d’entitats puguin treballar la perspectiva antiracista, augmentar els seus coneixements i adquirir eines per fer crítica i autocrítica sobre la seva feina a través dels ulls de professionals migrants i/o racialitzades que han treballat en el marc de les institucions, ja sigui dins d’elles o bé que s’hi han hagut de relacionar. La idea és poder tenir una mirada àmplia i al mateix temps concreta no només sobre les pròpies lleis i normatives, sinó també sobre l’aplicació de les mateixes (protocols, dificultats, reptes, recursos, etc.) i les situacions de racisme que es generen. Al mateix temps, facilitarem espais de debat i discussió per a poder tenir converses constructives al voltant de tot això i recollir propostes per a transformar-ho, també tenint en compte com incorporar la perspectiva de gènere i com s’hi interrelacionen la classe o la condició de persona migrada o racialitzada.

Les dues primeres sessions del curs, de caràcter introductori, però orientades a professionals del sector, aniran a càrrec de SOS Racisme. Després, en les dues sessions següents analitzarem com es desplega el racisme en l’àmbit de l’acció social amb Karim Sabni el Garraf, Director d’idària cooperativa d’inserció i membre de Social Project 4.0 i Girona Acull. El penúltim dia treballarem sobre com el racisme institucional intersecciona amb el sistema patriarcal amb Yousra Touri El Mansouri, que és educadora social. Finalment, tancarem amb una taula rodona sobre com treballar l’acció social i comunitària des d’una perspectiva antiracista amb l’associació Unim Cultures i Sabrina Benali-Khodja, tècnica de mentoria de persones refugiades. Aquesta sessió de tancament serà moderada pel periodista Albert Font-Tarrés.

Inscriu-te al formulari! Si segueixes el curs de forma online et farem arribar l’enllaç de les sessions quan t’hi inscriguis.

Dies: 16, 18, 23 i 25 de febrer
Horari: de 17h a 18:30h i de 18:30h a 20h
Lloc: presencial a la seu de la Coordi de Lleida (C/ Doctor Combelles 11, 25003 Lleida) i online.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard