El 35,6% de les persones ateses per Creu Roja Lleida no tenen cap ingrés mensual estable

Segons un informe de l’entitat sobre els efectes de la Covid-19, el 30% de les persones enquestades no havien demanat mai ajuda

El 35,6% de les famílies lleidatanes ateses i enquestades per la Creu Roja arran de la pandèmia no tenen cap ingrés mensual estable per poder cobrir les seves necessitats bàsiques. De fet, tres de cada deu no havia demanat mai ajuda bàsica a cap entitat (un 30%).

Aquestes són algunes de les conclusions del tercer informe de L’Observatori “Impacte de la covid-19 en l’alimentació de la llar” que s’ha elaborat a partir de les enquestes fetes dels mesos de maig i juny a un total de 1.012 persones arreu de Catalunya, 143 de les quals a la demarcació, dins el Programa Ajuda Humanitària de l’ONG, en col·laboració amb el Departament de Drets Socials.

Segons l’estudi, el 37% dels enquestats afirmen que han baixat els ingressos mensuals d’1 o més membres de la llar i només el 33,5 de les famílies tenen un salari com a principal font d’ingressos. De fet, en el 41,2% dels enquestats, l’alimentació familiar prové de donacions d’entitats. Una altra dada que l’entitat destaca és que el 49,6% no disposa de beca menjador per a cap dels seus fills.

Més inseguretat alimentària a les llars

Segons indiquen les dades, un 42% de les persones pateixen algun grau d’inseguretat alimentària (lleu, moderat o sever) i un 90,2% considera que la seva família necessitarà l’ajuda de Creu Roja en els propers mesos.

Així, gairebé un 23% de les persones enquestades reconeixen que, per manca de recursos, en la seva llar han deixat algun cop de tenir una alimentació saludable; i un 20,9% afirmen que alguna vegada un adult de la família ha patit gana però no ha menjat i un 19,56% dels casos asseguren que algun adult de la seva llar només va menjar una vegada al dia o no va menjar durant tot el dia i un 11% en el cas de menors de 18 anys.

Publicat a

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard