“El comerç d’armes com a obstacle per la pau” la proposta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida pel DENIP 2021

Un any més, la federació d’entitats solidaries ha elaborat una proposta per treballar el Dia Escolar de la No-violència i la pau des de l’Educació per la transformació social i la creació de sinergies entre diferents actors de la societat.

Un any més, la federació d’entitats solidaries ha elaborat una proposta per treballar el Dia Escolar de la No-violència i la pau des de l’Educació per la transformació social i la creació de sinergies entre diferents actors de la societat.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida vol contribuir a fer que la jornada del DENIP (Dia Escolar de la No-Violència i la Pau) sigui una jornada de reflexió dins i fora de les escoles, que fomenti el debat i per tant, contribueixi a canviar la realitat del nostre entorn i construir una
societat més justa i solidària.

El DENIP se celebra cada any el dia 30 de gener, la data d’aniversari de la mort de Mahatma Ghandi. Per celebrar l’efemèride, la Coordinadora promou el treball en xarxa entre els centres educatius, les entitats i la ciutadania de Lleida per sensibilitzar sobre la cultura de la pau, promovent actes com els de la jornada del DENIP d’anys anteriors, a la plaça Ricard Vinyes, on es va sensibilitzar sobre la situació de les persones refugiades i els menors migrants.

Enguany, la crisi sanitària no permetrà que la jornada del DENIP “surti al carrer” però des de la Coordinadora es manté la proposta de dedicar la jornada a l’Educació per la Transformació Social des de la creativitat i la mirada al nostre entorn.

La temàtica proposada per aquest any per treballar a les aules en la jornada del DENIP és el comerç internacional d’armes com un dels principals obstacles per la pau a nivel global. Sota el lema “El comerç d’armes: un negoci mortal” s’ofereix un dossier amb información i recursos per tractar el tema a l’aula durant la jornada del DENIP i amb el títol “Animem el desarmament” la Coordinadora d’ONGD convoca un concurs de guions per a curtmetratges sobre la pau i el desarmament dirigit a l’alumnat de secundària i batxillerat dels instituts de Lleida.

L’entitat ofereix també recursos per a l’educació per la pau i els drets humans en el sac solidari, un recull de materials pedagògics per a la Sensibilització i Educació per al Desenvolupament, que es pot consultar a la pàgina web de l’entitat.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida animen a tots els centres educatius de Lleida a participar d’aquesta iniciativa i a continuar fent del DENIP una jornada per treballar en xarxa, entre les escoles, les entitats, les administracions i la ciutadania, i educar per caminar cap a una societat igualitària, solidària i en pau.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard