El programa de Mentoria Social busca voluntariat per l’acompanyament a persones refugiades i sol·licitants d’asil

El Programa de MentoriaSocial de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme acompanya de forma voluntària a persones refugiades i migrades per tal d’afavorir la seva autonomia i inclusió social als municipis catalans.

Es calcula que a Catalunya hi viuen prop de 2147 persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades vinculades a programes d’acollida.

Aquestes persones poden acollir-se al programa de mentoria a persones refugiades i sol·licitants d’asil. Actualment a tot Catalunya hi ha 102 tàndems actius, amb 282 persones mentores i 152 mentorades.

El Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades està realitzant una crida de noves persones mentores per tal que el Programa de Mentoria continuï desenvolupant-se amb força a Catalunya.

Es busquem persones mentores concretament i sobretot a Barcelona, L’Hospitalet, Sabadell,Terrassa, Mataró, Girona, Manresa, Berga, Olot i Lleida

El programa de mentoria a Catalunya

El perfil de les persones mentores és una dona, ja que conformen el 72% del total, que té entre 30 i 59 anys (64,8%) i estudis superiors (76,8%).

Quatre de cada cinc mentores parlen almenys una altra llengua, a banda del català i castellà. La majoria viu a Barcelona.

Com participar-hi?

  • El programa de mentoria crea tàndems entre unitats familiars o persones individuals (mentorades) amb grups d’acollida (mentors/es), amb el compromís d’ambdues parts de mantenir un contacte periòdic (unes 2-4 hores setmanals).
  • Un cop les persones voluntàries s’han presentat com a candidates, realitzen una entrevista per garantir la idoneïtat del seu perfil i de les seves motivacions personals.
  • Les persones seleccionades assisteixen a una formació inicial de 12 hores.
  • Per ser mentora del programa, cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre 2 i 5 membres que ja es coneguin prèviament, ja que la relació de mentoria que es proposa és sempre grupal.
  • S’ha de tenir mínim 25 anys.
  • Han de ser persones que dominin el català i el castellà, i que en la seva vida quotidiana tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi.

Més informació i inscripcions AQUÍ

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard