Es calcula que a Catalunya hi viuen prop de 2147 persones sol·licitants de protecció internacional o refugiades vinculades a programes d’acollida.
Aquestes persones poden acollir-se al programa de mentoria a persones refugiades i sol·licitants d’asil. Actualment a tot Catalunya hi ha 102 tàndems actius, amb 282 persones mentores i 152 mentorades.
El Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades està realitzant una crida de noves persones mentores per tal que el Programa de Mentoria continuï desenvolupant-se amb força a Catalunya.
Es busquem persones mentores concretament i sobretot a Barcelona, L’Hospitalet, Sabadell,Terrassa, Mataró, Girona, Manresa, Berga, Olot i Lleida
El programa de mentoria a Catalunya
El perfil de les persones mentores és una dona, ja que conformen el 72% del total, que té entre 30 i 59 anys (64,8%) i estudis superiors (76,8%).
Quatre de cada cinc mentores parlen almenys una altra llengua, a banda del català i castellà. La majoria viu a Barcelona.
Com participar-hi?
- El programa de mentoria crea tàndems entre unitats familiars o persones individuals (mentorades) amb grups d’acollida (mentors/es), amb el compromís d’ambdues parts de mantenir un contacte periòdic (unes 2-4 hores setmanals).
- Un cop les persones voluntàries s’han presentat com a candidates, realitzen una entrevista per garantir la idoneïtat del seu perfil i de les seves motivacions personals.
- Les persones seleccionades assisteixen a una formació inicial de 12 hores.
- Per ser mentora del programa, cal organitzar-se en un grup d’acollida d’entre 2 i 5 membres que ja es coneguin prèviament, ja que la relació de mentoria que es proposa és sempre grupal.
- S’ha de tenir mínim 25 anys.
- Han de ser persones que dominin el català i el castellà, i que en la seva vida quotidiana tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi.
Més informació i inscripcions AQUÍ
