El SIPRI publica l’anuari 2022 sobre armament, desarmament i seguretat nacional

En l'edició de 2022, l'anuari destaca que la despesa militar mundial el 2021 va superar per primer cop els 2 bilions de dólars i que la venda d'armament va continuar creixent malgrat la pandèmia.

El SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) és un institut internacional independent que es dedica a la recerca sobre conflictes, armaments, control de les armes i desarmament. Fundat el 1966, el SIPRI proporciona dades, anàlisis i recomanacions, basades en fonts públiques, a autoritats, investigadors, mitjans de comunicació i públic interessat.
L’ANUARI DEL SIPRI
El SIPRI Yearbook 2022 presenta un recull de dades en àmbits com la despesa militar mundial, les transferències internacionals d’armes, la producció d’armes, les forces nuclears, els conflictes armats i les operacions de pau multilaterals, a més de les anàlisis més actuals d’aspectes importants del control d’armes, la pau i la seguretat internacional.
L’edició de 2022 compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, i Fundipau, que cada d’any s’encarrega de traduir al català i al castellà el resum de l’anuari.

En l’edició de 2022, l’anuari destaca que la despesa militar mundial el 2021 va superar els 2 milions de dòlars per primer cop amb un increment del 0,7% respecte a l’any anterior. D’altra banda, també apunta que les vendes de les 100 principals empreses d’armes van continuar creixent malgrat els efectes de la pandèmia.

Pel que fa a les transferències internacionals de grans armes, les importacions van créixer en estats d’Europa, Àsia Oriental i Oceania, i les exportacions d’Estats Units i França van augmentar de manera substancial en el periode 2017-21.

Finalment, en relació amb l’armament nuclear, l’informe preveu que els arsenals nuclears creixeran mentre els estats continuen modernitzant-los. Malgrat la disminució global del nombre d’ogives nuclears fins a arribar a les 12.705 actuals, els països amb aquest armament van seguir modernitzant els seus arsenals ignorant el fet que des del 22 de gener de 2021 el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears està en vigor.

Podeu consultar el resum de l’Anuari 2022 del SIPRI, en català, aquí:

Resum de l’Anuari SIPRI 2022 en català

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard