Entrevistes als candidats i candidates a les eleccions municipals de Lleida 2023

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida pregunta a les formacions polítiques lleidatanes per les seves propostes en matèria de cooperació, pau i drets humans

En el marc de la campanya “La Vida al Centre” i amb motiu de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, entrevistem als representants de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals i han acceptat la nostra invitació. 

L’objectiu d’aquestes entrevistes és conèixer de primera mà les propostes que cadascuna de les formacions polítiques presenten en relació amb les demandes de les entitats i organitzacions del sector. Els vídeos es compartiran al llarg d’aquests dies de campanya electoral a través dels canals de comunicació de la Coordinadora perquè els ciutadans i ciutadanes puguin saber els compromisos de les candidatures en matèria de cooperació, pau i drets humans.

En quatre blocs temàtics, abordem les propostes polítiques de cada candidatura sobre cooperació internacional, cultura de la pau, habitatge, feminisme, Economia Social i Solidària, justícia climàtica, justícia social i antiracisme. La Coordinadora considerem tots aquests punts de vital importància de cara a les pròximes eleccions municipals i fem una crida perquè siguin prioritaris en les accions del futur govern municipal.

Per les entrevistes comptem amb representants polítics d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (ERC-AM), del Partit dels Socialistes de Catalunya – Units – Candidatura de progrés (PSC-Units-CP), de Junts per Catalunya Lleida – Compromís Municipal (CM), del Comú de Lleida – Confluència (Comúdelleida-C), de la Candidatura d’Unitat Popular Lleida – Alternativa Municipalista (CUP – AMUNT), de Valents (Valents) i d’Activem Lleida – Ara Pacte Local (Ara PL). La resta de formacions polítiques no van acceptar o no van contestar la invitació.

0,7%, el compromís pendent

El primer bloc de preguntes està centrat en la necessitat d’impulsar més polítiques de cooperació i promoure la cultura de la pau des de l’Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, l’últim estudi del Fons català de Cooperació demostra que el 80% de la població lleidatana està d’acord en destinar el 0,7% dels ingressos municipals en Ajut Oficial al Desenvolupament i un 79% està bastant o molt preocupada per la realitat dels països econòmicament empobrits d’arreu del món.

Per tot això, la Coordinadora demanem a totes les candidatures a la Paeria de Lleida que es comprometin a augmentar els recursos destinats a la cooperació municipalista fins a aconseguir com a mínim el 0,7% del pressupost l’any 2030 i a desenvolupar polítiques públiques per una cooperació transformadora i per la defensa dels drets humans (DH) i els drets humans de les dones (DHD).

Més informació

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard