En marxa la 2a edició de FEMCOOP!

Una iniciativa impulsada per Lleida Jove i Ponent Coopera, que va aconseguir en la primera edició la creació de quatres noves cooperatives i la creació de 8 llocs de treball.
El 21 d’abril s’inicia la nova convocatòria amb sessions formatives que es realitzaran els dijous, de 18 a 21 h, fins al 16 de juny
L’objectiu principal del programa és impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, i Ponent Coopera impulsen la segona edició de FEMCOOP!, un projecte que es va crear l’any passat amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives que fomentin valors de justícia social, consum responsable, sostenibilitat i que proposin solucions innovadores per als reptes socials d’avui dia.

El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, amb el Marc Brugulat representant de Ponent Coopera han presentat aquesta segona convocatòria que s’iniciarà el 21 d’abril amb sessions formatives que es realitzaran els dijous, de 18 a 21 hores, fins al 16 de juny. 

Pel que fa a la formació, gratuïta per als joves entre 18 i 35 anys, constarà de 9 sessions de dues hores que es realitzaran setmanalment a partir del dijous 21 d’abril de 2021. El curs el podran fer fins a 30 participants. L’objectiu final és que els joves coneguin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat i que detectin necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d’empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats. Els participants hauran de fer treball a casa, si s’escau, i podran fer tutories amb Ponent Coopera. El curs està preparat per passar-lo a la modalitat online si les restriccions sanitàries així ho requereixen.

Pel que fa al finançament, la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, destinarà 15.000€ del pressupost 2022, per cedir-los en forma d’ajuts a cooperatives que han iniciat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2021.  Per tant, s’hi podran presentar tant joves que han realitzat el curs formatiu i han realitzat el pla d’empresa com cooperatives ja creades. Així, el projecte FEMCOOP!, que pretén que les cooperatives siguin una alternativa laboral per al jovent, obrirà la convocatòria d’ajuts el proper mes de juliol.

Creació de 4 cooperatives en la primera edició

En la primera convocatòria de FEMCOOP! es van crear quatre cooperatives: La Maleta Creativa, Pontelana, Mangrana i Obrint Portes.

En la primera edició es van inscriure 30 persones i es van iniciar 12 idees de projectes. Al programa van participar de forma regular 6 projectes, en diferents fases:
 
La Maleta Creativa (FAB LAB), Pontelana (llana ecològica), Mangrana (revista cultural), El Rusc (plantes aromàtiques), Projecte de recuperació d’oli de cuina domèstic i palets de La Mariola,  i serveis de suport a persones migrades en situació administrativa irregular.

S’han realitzat (i s’estan realitzant) més de 200 hores de tutories individualitzades als projectes.

S’estan creant 3 noves cooperatives: Pontelana, Mangrana, La Maleta Creativa, que crearan 6 llocs de treball nous.

Es consolida la cooperativa Obrint Portes i els seus 2 llocs de treball que opta als ajuts per a cooperatives creades amb un any d’antiguitat i no només les de nova creació.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard