Entitats del tercer sector demanen un Decret d’educació bàsica més participatiu i transformador

Les Coordinadores d’ONGD de Lleida i Girona lamenten la manca de més participació d’entitats de l’àmbit social i educatiu en el procés de renovació del currículum i la manca de contingut transformadors.

El termini per a aprobar l’esborrany del decret d’ordenació dels ensenyaments bàsics pel curs 2022-2023 que va proposar La Direcció General de Currículum i Personalització ha estat tan limitat que no ha permès que ni la comunitat educativa ni els agents socials hagin pogut aportar propostes i modificacions amb temps i forma per poder ser incloses.

Més enllà dels canvis significatius que proposa l’esborrany, com ara la polèmica reducció horària d’assignatures de secundària com Filosofia o Biologia o els referents a política lingüística o a les avaluacions, considerem que la societat civil ha de poder participar en el diàleg sobre el què i com s’ensenyarà a l’educació pública, i les entitats socials garantir que la cultura de la pau, la diversitat, la sostenibilitat, la protecció dels drets humans i la perspectiva de gènere hi són presents de forma transversal i concreta.

Les Coordinadores de Lleida i Girona ens sumem a les reivindicacions que entitats i agents socials i educatius de Catalunya com lafede.cat han expressat en aquest comunicat, per un procés participatiu real i reconeixement de les entitats i moviments socials com a actors educatius, a l’hora que es tinguin en compte les necessitats de les diferents comunitats educatives del territori català.

Per una educació crítica, transformadora, inclusiva i solidària que ens permeti caminar cap a una societat igualitària i un món més just.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard