590.000 persones votaran en una escola segregada aquestes eleccions municipals

Fundació Bofill, Escoles contra la Segregació i altres entitats de l'àmbit de l'educació llancen una campanya per sensibilititzar sobre la problemàtica de la segregació escolar.

La segregació escolar és un dels principals problemes educatius i socials a Catalunya, i això té moltes conseqüències: per als alumnes vulnerables, que obtenen pitjors resultats i més risc d’abandonar els estudis, però també socials. És fonamental que l’escola sigui un espai on veïns i veïnes de diferents contextos socials ens relacionem i generem comunitat. Les aules diverses són el primer espai de reducció de les desigualtats i de construcció d’un futur compartit.

Però la segregació encara és una realitat a Catalunya i això es farà especialment evident el diumenge 28 de maig, durant la jornada electoral, quan 590.000 ciutadans i ciutadanes, l’11% del total dels electors de Catalunya, aniran a votar en un centre segregat. La cita els donarà l’oportunitat de trepitjar, potser per primer cop, l’escola o institut més proper a casa seva. Aquestes escoles i instituts que són sovint invisibles per a una part dels veïns i veïnes s’ompliran de la realitat social del seu entorn. Una realitat social diversa que els alumnes no tenen en els seus companys de classe.

mapa segregació escolar

Per això, en el marc de les properes eleccions municipals del 28-M, Escoles contra la Segregació, Fundació Bofill, Fundació Secretariat Gitano, Save the Children, Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC), Salt’Educa, l’Associació d’Estudiants Musulmans i AMPA i AFAs de tot Catalunya impulsem conjuntament una campanya per interpel·lar la ciutadania en la lluita contra la segregació escolar.

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de la segregació escolar, posicionar en el debat polític municipal aquest problema urgent i demanar als propers alcaldes i alcaldesses que liderin mesures contundents per accelerar la lluita contra la segregació a tots els barris i municipis.

En aquesta iniciativa tots i totes hi tenim un paper: si sou una escola, mestres, pares i mares, AMPA/AFAs o entitats locals i voleu formar-ne part, escriviu-nos a info@votesaqui.cat i afegir-vos a la crida! Us podem enviar els cartells, pancartes, adhesius… de la campanya. I també podeu descarregar el cartell de la campanya, imprimir-lo i penjar-lo a la teva escola!

4 coses que pots fer per unir-te a la campanya:

  • Comparteix a xarxes la notícia de la presentació! Aquí pots descarregar imatges de la campanya
  • Descarrega’t aquí els materials de la campanya i penja’ls al teu centre!
  • Ets una AMPA/AFA/comunitat educativa de centre desafavorit i sereu col·legi electoral el 28-M? Escriu-nos a info@votesaqui.cat i et farem arribar els materials de la campanya (cartells, pancarta, enganxines…).
  • La campanya també vol connectar agents locals de molts pobles i ciutats preocupats per la segregació escolar de cara a futures actuacions enllà de les eleccions. Forma part de la xarxa d’activistes contra la segregació!

Més informació i materials aquí: https://votesaqui.cat/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard