Estrenyem vincles amb la Diputació de Lleida

La diputada de l’Àrea d’Igualtat i Cooperació, Helena Martínez, i la membre de la junta de la Coordinadora, Neus Salat
Signarem un conveni per valor de 35.000 € per tal d’impulsar la cooperació, l’educació i la comunicació per la transformació social, la cultura de la pau i l’enfortiment del teixit associatiu i solidari a la demarcació de Lleida

La Diputació de Lleida, a través de l’Àrea d’Igualtat, signarà un conveni de col·laboració amb la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida per un valor de 35.000 €, per tal d’impulsar la cooperació, l’educació i la comunicació per al desenvolupament, la cultura de la pau i l’enfortiment del teixit associatiu i solidari a la demarcació de Lleida.

L’objectiu principal de la Coordinadora és el suport i acompanyament a les organitzacions no governamentals per al desenvolupament per tal de promoure la cooperació i l’educació per a la transformació social. Així mateix, impulsa accions, activitats i programes per a la sensibilització de la societat sobre les causes i efectes de les situacions d’injustícia social i de vulneració dels drets humans fonamentals, mediambientals i de gènere.

La diputada d’Igualtat i Cooperació, Helena Martínez, ha destacat que “el conveni ens permet especificar la col·laboració entre la Diputació de Lleida i la Coordinadora d’ONGD i aMS i així consolidar el compromís d’ambdues parts de treballar de forma conjunta per la promoció de la igualtat de gènere i dels drets humans, la cultura de la Pau i els ODS al territori de la demarcació de Lleida”.

A més, ha volgut subratllar que “serà la primera vegada que la Diputació i la Coordinadora, a través de l’Àrea d’Igualtat i Cooperació, col·laborin per dur a terme accions arreu del territori amb el compromís explícit que dona la signatura d’aquest conveni i que determinarà els objectius a complir per assolir una demarcació més solidària i més justa.

A més, la Coordinadora centra la seva tasca en el desenvolupament econòmic, humà i sostenible amb enfocament estratègic de gènere i basat en drets humans (EGBDH) que promou l’empoderament i el protagonisme dels sectors socials en risc d’exclusió, i amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

En el marc del conveni es desenvoluparan accions per:

  • Enfortir i consolidar l’estructura interna de la Coordinadora mitjançant diferents activitats, en especial totes aquelles activitats que planifiquin el treball conjunt de les ONGD i moviments solidaris de la demarcació de Lleida.
  • Donar a conèixer la Coordinadora a les ONGD i moviments solidaris que no en formen part mitjançant les línies de difusió previstes, d’acord amb el que s’estableix en el Pla Director de Cooperació Catalana 2019-2022.
  • Treballar amb la resta d’agents solidaris de la demarcació de Lleida, en la formació i sensibilització de la ciutadania sobre la realitat política, econòmica, social i cultural que envolta les relacions nord-sud i la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits, en el foment de la reflexió per a un model de desenvolupament sostenible centrat en la justícia social i de gènere a través de la promoció del ple gaudi dels drets humans, l’adquisició de capacitats, l’apoderament i la participació.
  • Donar acompanyament i impuls a la societat lleidatana que vol associar-se sota el paraigües de la igualtat de gènere i dels drets humans per treballar la cultura de la Pau i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i poder donar resposta adequada a tot el territori.
  • Desenvolupar el butlletí de la Coordinadora d’ONGD i MS de Lleida i/o altres recursos en línia per a la millora de la comunicació al Desenvolupament. Millora de la pàgina web per oferir recursos i material a les entitats de tot el territori de la demarcació de Lleida.
  • Oferir recursos d’EpTS (Educació per la Transformació social) a les escoles, instituts, espais i institucions d’educació reglada o no formal de la demarcació de Lleida.
  • Enfortir els processos de suport a les Entitats que treballin en l’àmbit de l’EpTS, mitjançant un suport estructural, assessorament tècnic al cicle del projecte, assessorament jurídic, suport informàtic i de software adaptat a la gestió d’associacions sense ànim de lucre.
  • Oferir formació i suport als municipis de la demarcació de Lleida en matèria de cooperació internacional i educació pel desenvolupament i transformació social.
  • Participar en el seguiment i del desplegament de la política de cooperació de la Diputació de Lleida a través del Consell Mixt de Cooperació.

Text: Diputació de Lleida

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard