Una exposició i tallers per portar els ODS a les escoles

Els centres educatius de Lleida podran treballar els Objectius de Desenvolupament sostenible a l'aula amb l'exposició ODS creatius que s'ha presentat al Pati de la Paeria

Aquesta exposició és fruit del treball que des de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, s’ha realitzat durant el 2022 amb més de 750 alumnes de primària de les escoles Príncep de Viana, Episcopal, Pinyana i Camps Elisis, amb la finalitat d’atansar als centres educatius els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El projecte ha tingut com a objectiu de donar a conèixer els ODS de forma creativa i crear consciència crítica. Perquè el que fem localment afecta globalment; contribuir a la millora del coneixement dels Drets Humans (DH) i els Drets Humans de les Dones (DHD) per part dels infants així com també de la ciutadania en general i promocionar i divulgar els DH i els DHM mitjançant la realització d’accions a nivell local i amb perspectiva global.

L’exposició consta de 18 “cubs” on es representen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles amb 236 dibuixos realitzats pels infants de les escoles participants i una roda “photocall” amb les formes dels ODS on petits i grans es podran fotografiar. Es tracta d’una exposició que s’ha pensat que sigui en un format diferent per als infants, i alhora interactiva, amb una roda on poder entrar a dins, i divertir-se tot familiaritzant-se amb els logos i els colors dels ODS.

S’han presentat un total de 500 dibuixos dels que han resultat escollits 236, per aquesta elecció s’ha comptat amb la col·laboració de personal tècnic de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, de la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i professorat de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol que han fet una mirada crítica i artística de les obres. Igualment, l’exposició consta de uns QR on estan linkats la totalitat dels dibuixos per escoles.

L’exposició es podrà visitar del 15 al 30 de Novembre al Pati de Paeria i després anirà passant pels diferents centres escolars que han participat del projecte i altres espais on es faci la demanda.

En breu, es podrà també sol·licitar l’exposició i tallers impartits per entitats, a través del Sac solidari de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ODS)

Al 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com a compromís mundial que busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard