Exposició fotogràfica i xerrada-col·loqui sobre “Acolliments Familiars” al Pati de la Paeria

L’exposició, que es podrà visitar des del 12 al 26 d’abril al Pati de la Paeria de Lleida, és obra de l’artista Josep Xoy i Soler i vol donar a conèixer situacions presents en la vida dels infants acollits, la família d'origen i la família acollidora.

L’acolliment familiar ofereix a l’infant l’entorn familiar afectiu i educatiu necessari per al seu desenvolupament social i personal mentre no és possible el retorn amb la seva família. El proper 21 d’abril a les 19 hores al Pati de la Paeria, es farà una xerrada col·loqui per sensibilitzar a la població sobre l’acolliment familiar.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció temporal que garanteix als nens i nenes el dret a créixer en família, els ofereix estimació i comprensió i permet cobrir les necessitats fonamentals que tot infant té mentre no pugui tornar amb la seva família d’origen. Per donar a conèixer aquesta mesura , la Creu Roja, amb la col·laboració de l’INTRESS (Institut de Treball Social i Serveis Socials) exposa, del 12 al 26 d’abril, la mostra “Acolliments familiars” al Pati de la Paeria de Lleida.

L’exposició és obra de l’autor Josep Xoy i Soler, que col·labora amb l’organització com a família acollidora. L’exposició d’acolliments familiars està representada per cinc paraigües translúcids, un per a cada modalitat d’acolliment, que mostren imatges representatives de les diferents modalitats, segons l’autor, i de situacions presents en la vida dels infants acollits, la família d’origen i la família acollidora.

Amb la finalitat de continuar donant a conèixer l’acolliment, la mostra, que recorrerà diversos municipis de tot Catalunya, s’emmarca en el projecte de Foment dels Acolliments que la Creu Roja du a terme des de fa 3 anys amb el suport de la Generalitat.

Xerrada col·loqui per sensibilitzar sobre l’acolliment familiar

En el marc d’aquesta exposició i per reforçar el seu objectiu de sensibilitzar a la població sobre l’acolliment familiar, el proper divendres, 21 d’abril, a les 19 hores, al pati de la Paeria de Lleida, es durà a terme una xerrada-col·loqui. Hi participaran el Sr. Josep Maria Forner, Director de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), el Sr. Albert Font-Tarrés, vicepresident de la Junta de Govern del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) i president de la Junta Delegada d’aquesta entitat a Lleida, el Sr. Josep Xoy i Soler, autor de l’exposició, així com una família d’acollida, que oferirà el seu testimoniatge. La xerrada està oberta a tothom qui vulgui més informació sobre els acolliments.

Una de les prioritats del servei d’acollida és ampliar el banc de famílies disposades a acollir. Amb aquest objectiu, la Creu Roja posa en marxa a tot Catalunya accions de foment de l’acolliment i disposa, també, d’una xarxa territorial, local i comarcal, que contribueix eficaçment a aquesta difusió. A més, compta amb una nova pàgina web ( www.acollimentfamiliar.org ) a través de la qual ofereix informació sobre com acollir, recursos i on es poden consultar les dates de les diferents activitats programades i de l’esmentada exposició. Per a més informació, contacteu amb el Departament de Marca i Comunicació de Creu Roja Lleida trucant al 93 279 900 / 629085453 o bé escrivint a alexandra.ferrero@creuroja.org

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard