El Fons Català imparteix, a Lleida, un cicle de formacions per l’enfortiment de les entitats que treballen en l’àmbit de les migracions i el desenvolupament

El Fons Català de Cooperació fa anys que treballa de forma conjunta amb les organitzacions centrades en les migracions i el desenvolupament a Catalunya i les acompanya en el seu procés d’enfortiment. El paper d’aquestes entitats és molt rellevant, ja que tenen potencial per convertir-se en agents decisius en relació a la cooperació al desenvolupament a origen, així com en actors claus per la cohesió social a les societats d’acollida a través de l’educació crítica i transformadora.

Per tal de seguir enfortint aquestes organitzacions a les quatre províncies de Catalunya, el Fons Català ha dissenyat un programa formatiu que ha començat a avui a Lleida i que s’impartirà cada dissabte fins el dia 19 de març, al Centre Cívic del Centre Històric . La proposta compta amb la participació d’un equip formatiu especialitzat, i amb el suport i col·laboració de la Paeria de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, i la Universitat de Lleida.

El tercer trimestre de 2021 es van fer les formacions a Girona i Tarragona, i Barcelona les acollirà l’abril i maig d’aquest any.

El programa formatiu consta de cinc sessions temàtiques, una mentoria i una sessió de retorn. Les sessions temàtiques se centren en aspectes tant transversals com específics, com ara l’Enfocament de Gènere i basat en Drets Humans (EGiBDH), l’enfortiment organitzatiu, la comunicació i educació crítica i transformadora, i la introducció a la formulació. Un cop finalitzades les sessions, i amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements adquirits, es planteja a les entitats la possibilitat de participar en un programa de mentoria durant el qual se les acompanya en la formulació d’una proposta de projecte i en l’enfortiment de l’organització.

Amb aquestes formacions s’espera:

  • Aportar els coneixements i les eines necessàries per incloure l’EGiBDH en la cultura organitzativa i ens les lògiques d’intervenció dels projectes de cooperació internacional.
  • Reforçar les estructures organitzatives i el desenvolupament comunitari de les entitats i fomentar el treball en xarxa amb el teixit associatiu i els espais de concertació
  • Enfortir les capacitats perquè les entitats de migracions i desenvolupament portin a terme una comunicació transformadora.
  • Reflexionar sobre el rol de les entitats en l’àmbit de l’educació crítica i transformadora, i aportar eines pràctiques per impulsar i millorar aquesta línia d’acció.
  • Facilitar eines i reforçar competències per la formulació de projectes.

Per ampliar informació, es pot consultar el programa complet de les formacions aquí.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard