“De lo local a lo global, hem de situar la garantia dels drets humans com a horitzó”

Vam participar a la constitució del Consell de Ciutat, l’òrgan consultiu, assessor i del foment de participació de la ciutadania a Lleida. Cristina Cristòfol, va valorar positivament la possibilitat de col·laborar en aquest espai i va situar els eixos de treball prioritaris pel sector.

La Coordinadora d’ONGD i altres moviments solidaris de Lleida, en representació del Consell Mix de Cooperació i de les entitats del sector de la pau, la cooperació i el drets humans, celebrem la constitució del Consell de Ciutat i estem agraïts de poder-hi participar. Tenim el compromís de prendre part activa en els afers de la nostra ciutat.

En relació al sector de la pau, la cooperació i els drets humans, com a titulars de responsabilitat, creiem que l’Ajuntament de Lleida hauria de treballar, quatre eixos de treball prioritaris en els propers mesos. 

En primer lloc, ens agradaria traslladar la necessitat d’impulsar polítiques per enfortir la participació ciutadana, així com els col·lectius, les entitats i les organitzacions que formen part del teixit associatiu de la ciutat. La pandèmia de la Covid 19 ha tingut conseqüències negatives econòmiques i socials molt importants per molts veïns i veïnes d’aquesta ciutat, i precisament per aquest motiu, ara més que mai cal seguir generant una ciutadania crítica i compromesa que sigui capaç de reconèixer els seus drets i defensar-los. Convençuts que els espais de participació com el d’avui són un exemple clar d’aquestes propostes, entenem que cal seguir desenvolupament polítiques de participació actives en tots els sectors.  

En segon lloc, volem posar sobre la taula la necessitat d’impulsar més polítiques de cooperació i educació per la transformació social. En aquest sentit, les entitats i col·lectius solidaris persistirem en la nostra demanda històrica: l’Ajuntament de Lleida hauria de complir amb el compromís de destinar el 0,7% dels seus recursos a la cooperació al desenvolupament, ja que si no treballem per l’equitat de gènere arreu, per pal·liar els efectes del canvi climàtic o per garantir el respecte dels drets humans de les persones que es veuen forçades a migrar, milions de vides estan en risc. 

En aquest sentit, la nostra voluntat és poder contribuir a avançar en l’enfocament de gènere i basat en drets humans. Ens agradaria que aquells passos que hem començat a donar conjuntament amb l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida, puguin ser extensius a altres regidories i avancem en la coherencia de polítiques. 

Precisament, la nostra participació en aquest espai de participació també vol ser una oportunitat per aportar aquesta mirada: de lo local a lo global, hem de situar la garantia dels drets humans com a horitzó. Tenim la voluntat de treballar plegats per identificar les desigualtats de gènere i en aquesta línea hem d’actuar  en la promoció i garantia del Drets Humans i Drets Humans de les dones, així com el Drets de les persones amb sexualitats i identitats no normatives, Lleida te que esdevenir un exemple de ciutat en la defensa dels drets humans. 

En definitiva, volem traslladar la importància de la coherència de polítiques, donant una especial rellevància a les polítiques de gènere i feministes, les polítiques de joventut, les polítiques per la justícia climàtica i les polítiques socials. Tenim molta feina a fer.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard