GDAMS: Dies mundials d’Acció contra la despesa militar

La Coordi ens sumem un any més a la crida del GDAMS per reduir la despesa militar, sobretot en un context de guerra a Ucraïna, que posa en evidència els perills de la carrera armamentística a Europa

CRIDA GDAMS A REDUIR LA DESPESA MILITAR, PER DEFENSAR LES PERSONES I EL PLANETA

Els Global Days of Action on Military Spending és una campanya global contra la despesa militar impulsada per l’International Peace Bureau i amb la col·laboració de centenars d’organitzacions i moviments socials per la pau d’arreu del món.

La campanya compta amb accions públiques i virtuals a diferents punts del planeta i dutes a terme per diferents entitas que se sumen a la campanya per promoure el Desarmament com una eina pel Desenvolupament i la pau, i per exigir prioritzar la despesa social a la despesa militar.

La guerra a Ucraïna està potenciant el militarisme arreu del món, i increments de la despesa militar s’han anunciat a molts països, malgrat estar sumits en una greu crisi econòmica fruit de la pandèmia global de COVID-19.

Aquest conflicte posa de manifest que el que necessitem ara és totalment el contrari del que s’està fent: reduir la despesa militar i invertir en pau i seguretat comuna.

Europa s’ha convertit en el principal importador d’armes del món. És una irresponsabilitat continuar acumulant armament amb prou potència per destruir el planeta vàries vegades a les portes de Rússia, que ja ha “considerat” la possibilitat d’utilitzar armament nuclear si algun pais europeu intervé en el conflicte.

Invertir en construcció de pau i diplomàcia és essencial per evitar conseqüències devastadores per la humanitat.

Per aixó, el lema d’enguany dels GDAMS és “give peace a budget”: dotem la pau de pressupost!

La campanya GDAMS 2022 tindrà lloc entre el 12 d’abril i el 13 de maig de 2022.

Consulteu les accions programades i més informació sobre la despesa militar al món a la WEB DEL GDAMS

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard