Publiquem una guia didàctica per a parlar de l’emergència climàtica a l’aula

La guia està vinculada a l'exposició d'humor gràfic Humoràlia SOS Clima: sense planeta no hi ha futur, que recull obres d'artistes d'arreu del món sobre les causes i conseqüències del canvi climàtic

L’exposició “Humoràlia SOS Clima: sense planeta no hi ha futur”, es va inaugurar l’octubre de l’any 2021 i la guia en format digital descarregable està disponible a la pàgina web de la Coordinadora des del mes de novembre de 2022, i vàries escoles i instituts ja l’han aprofitat per dur a terme activitats a classe i profunditzar més en la temàtica de l’exposició.

Ara, la Coordinadora d’ONGD a través de l’editorial Pagès Editors, ha publicat també la guia en paper per a poder tenir i oferir aquest recurs als centres educatius i personal docent que vulgui treballar-lo. El document inclou informació i dades sobre el canvi climàtic, i una sèrie d’activitats adreçades a l’educació primària i l’educació secundària, amb la finalitat d’atansar i aprofundir en el coneixement sobre el canvi climàtic, però alhora fomentar també la reflexió i participació activa en la proposta de solucions davant d’aquest. Els continguts de les activitats s’han pensat tenint en compte el currículum educatiu, per tal de poder repassar temàtiques abordades i connectar els aprenentatges.

La guia es presentarà al públic el dia 8 de juny al Claustre de les Heures del Rectorat de la UdL, en un acte amb la participació de Dànae Quiroz, la creadora del contingut pedagògic de la guia, i membres de la Universitat i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida. A més a més, lesprimeres 15 persones vinculades a centres educatius que confirmin la seva assistència via email, rebran una guia impresa de regal el dia de l’acte. La guia es pot descarregar també en format digital a través del Sac solidari de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

El canvi climàtic i les seves greus conseqüències per al planeta i per a la humanitat és ja una evidència que afecta a tot el món, però sobretot als països més empobrits. És per això que la lluita per la justícia ambiental ha esdevingut un eix de treball del teixit associatiu de Ponent, que va escollir l’emergència climàtica com a temàtica de la 7ª edició de la mostra d’humor gràfic Humoràlia, que ara complementa amb l’edició d’una guia didàctica.

La Coordinadora d’ONGD i L’associació Humoràlia organitzen des de l’any 2009, i de forma biennal, la Mostra d’Humor Gràfic “Humoràlia”, dins la campanya “Dibuixem lo nou mil·lenni, que té per objectiu sensibilitzar sobre temàtiques vinculades als Drets Humans i contribuir a la reflexió i a la denúncia de les desigualtats i la lluita per la justícia social, a través de les obres d’humoristes gràfics d’arreu del món.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard