La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida habilita una web de recomanacions per col·laborar amb la situació d’Ucraïna

Fotografia: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Amb aquest espai digital, la federació d'entitats solidàries pretén canalitzar les diverses iniciatives solidàries i vol oferir informació perquè la ciutadania pugui donar suport, de la manera més adient, a les víctimes del conflicte.

La guerra entre Rússia i Ucraïna ha activat ràpidament la solidaritat ciutadana i la preocupació del teixit associatiu solidari. En les dos últimes setmanes, han sigut nombroses les persones que s’han posat en contacte amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i la resta d’entitats per saber com podien solidaritzar-se amb les persones refugiades i desplaçades.

Per aquest motiu, la federació d’entitats solidàries de la demarcació de Lleida, ha posat a disposició de les administracions locals, les organitzacions civils i la ciutadania un recull de les preguntes més freqüents i les recomanacions per col·laborar amb la crisi a Ucraïna de la manera més adient.

L’espai virtual aglutinara tota la informació de les diferents iniciatives que es duen a terme des de Lleida, amb l’objectiu de poder ajudar en la coordinació de les actuacions i servir de punt d’informació sobre les diferents opcions amb les quals compta la ciutadania per a fer costat al poble ucraïnès.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida fa una crida a canalitzar la solidaritat per les vies impulsades per les administracions públiques o les entitats del sector de la cooperació, la pau i els drets humans perquè siguin realment eficients i no provoquin un impacte perjudicial. En aquest sentit, la federació d’entitats alerta que algunes iniciatives ciutadanes individuals, impulsades amb bona voluntat, sovint no disposen de prou coneixement sobre la situació ni tenen compte les necessitats reals de les víctimes i acaben tenint conseqüències negatives.

Per facilitar i dirigir la solidaritat lleidatana, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida ha creat el web https://www.coordinadora-ongd-lleida.cat/ucraina/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard