“Haima Acull, Somriures de sorra” guanya el XVIII Premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va convocar el passat mes de juny la XVIII edició del premi a la Solidaritat en l’àmbit sanitari que vol reconèixer els col·legiats implicats en tasques altruistes en el marc de les ONG i associacions sense ànim de lucre, així com la dels seus voluntaris que, de forma professional, treballen per garantir el dret a la salut de la població.

En aquesta edició, el guanyador ha estat el projecte Haima Acull, Somriures de Sorra, presentat per l’associació Lleida pels Refugiats, a la qual pertanyen les col·legiades Dra. Concepció Teixidó i Dra. Montserrat Pifarré, i que proporcionarà assistència mèdica a nens sahrauís amb patologies intractables en els campaments on viuen i que necessitin ser evacuats. A part del tractament o intervencions necessàries, els infants viuran en un pis gestionat per l’associació fins que rebin l’alta mèdica i puguin tornar amb les seves famílies. En aquest temps a Lleida, els nens seran escolaritzats i conviuran amb altres criatures de la seva edat.

Dins de la precària situació del poble sahrauí als assentaments, els nens constitueixen un dels grups més vulnerables i per exemple, un 50% dels menors de 5 anys estan diagnosticats d’anèmia. Els principals factors de mortalitat infantil en els campaments són: diarrea aguda, naixement prematur, anèmia, desnutrició i malalties respiratòries. No es disposa de servei de cures intensives o banc de sang en els assentaments.

El projecte es gestiona en coordinació amb la Delegació del Front Polisario a Catalunya, el Ministeri de Sanitat sahrauí i la DGAIA (Delegació General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència).
El premi està dotat amb 6000 € que l’associació guanyadora ha de destinar ineludiblement al finançament del projecte premiat i haurà de redactar un informe en el termini d’un any sobre l’aplicació dels recursos.

https://lleidapelsrefugiats.com/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard