Humoràlia: SOS Clima. Sense planeta, no hi ha futur

L’art gràfic és un gènere periodístic visual de denúncia i de compromís cívic que pretén contribuir a la reflexió, en aquest cas sobre la necessitat d’actuar per la justícia climàtica.

L’exposició esta disponible a partir del novembre de 2021. Si estàs interessada, posa’t en contacte amb nosaltres.

L'Humoràlia 2021 està dedicat a l’emergència climàtica i la justícia ambiental

La sisena edició de la mostra d’humor gràfic té l’objectiu de sensibilitzar sobre els efectes del canvi climàtic en relació amb els drets humans

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia vam organitzar la Mostra d’Humor Gràfic “SOS Clima. Sense planeta no hi ha futur“.

La mostra és una acció de sensibilització sobre l’emergència climàtica com a principal amenaça pels drets humans per remarcar la necessitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i evitar l’augment de la temperatura global més de 1,5º, complint amb els compromisos recollits als Acords de París.

Hem d'actuar abans que la situació sigui irreversible

Reconèixer els drets ambientals com a drets fonamentals és necessari per frenar la destrucció d’hàbitats, la sobreexplotació i la contaminació que provoquen pèrdua de biodiversitat, clima extrem, plagues i pandèmies, posant en risc la vida futura.

Més d’un centenar d’artistes d’arreu del món participen en la crida internacional de l’Humoràlia per la justícia climàtica

Arrels Sant Ignasi i l’ONG OSMON han format part del jurat encarregat de seleccionar les 50 obres que formaran part d’una exposició itinerant a l’abast dels centres educatius, culturals i espais expositius de tot el territori.

0
obres
0
països diferents
0
artistes

Entre la procedència dels artistes destaquen països com Rússia, Algèria, Índia, Indonèsia, Perú, Mèxic, Japó, Ucraïna, Síria o Azerbaidjan.

Càtaleg Humoràlia SOS Clima

Reserva l'exposició

"*" indicates required fields

DD slash MM slash YYYY
DD slash MM slash YYYY

Guia didàtica per treballar el canvi climàtic a l'aula

Aquest recurs s’ha pensat amb l’objectiu de donar suport als i les docents per tal d’apropar i aprofundir en les temàtiques associades a la justícia climàtica tan rellevants i urgents en l’actualitat.

En la guia es proposen una sèrie d’activitats adreçades a l’educació primària i secundària les quals es poden realitzar de forma independent o complementària a l’exposició, a la fi d’adaptar-les al temps que es disposi. Les propostes incorporen el diàleg, la documentació i la investigació, el pensament i la creació.

Els continguts de les activitats s’han pensat tenint en compte el currículum, per tal de poder repassar temàtiques abordades i connectar els aprenentatges.

Per a complementar les activitats, s’ofereix una selecció de recursos educatius per tal d’ampliar la informació o emprar-los com a suport.

Notícies relacionades

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard