Ofereixen informació bàsica sobre drets laborals en múltiples idiomes durant la campanya de la fruita

L’objectiu de Fruita amb Justícia Social és superar les barreres lingüístiques i garantir que tots els treballadors i treballadores puguin conèixer i exercir els seus drets plenament.

L’organització Fruita amb Justícia Social s’ha associat amb la cooperativa Col·lectivaT per llançar una iniciativa innovadora que té com a objectiu superar les barreres lingüístiques i garantir que tots els treballadors i treballadores temporers puguin conèixer i exercir els seus drets laborals plenament durant la campanya de la fruita.

Amb un enfocament inclusiu, aquesta iniciativa ofereix informació vital sobre els drets laborals bàsics a col·lectius amb diferents nivells de domini del català i el castellà, així com amb dificultats d’accés a Internet. Les persones, la majoria d’origen migrant, que arriben a Lleida per treballar en la campanya de la fruita sovint es troben en una situació de vulnerabilitat, amb dificultats per accedir a la informació que els permetria conèixer i defensar els seus drets laborals.

Per abordar aquesta problemàtica, s’han enregistrat notes de veu en diverses llengües i s’han traduït materials informatius a 11 idiomes parlats a Catalunya. Això permet que les persones temporeres migrants, especialment aquelles que tenen menys domini del català i el castellà, puguin accedir fàcilment a informació crucial sobre els seus drets, incloent-hi qüestions com els contractes laborals, els salaris, els horaris de treball i de descans, la seguretat laboral o els drets sexuals i reproductius.

Podeu consultar més informació aquí

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard