Presentació de l’informe de la diagnosi de l’ajuda oficial al desenvolupament (AOD) a Lleida

La Coordinadora d’ONGD i aMs de Lleida reclama recuperar els compromisos en matèria del 0,7% i emplaça la Diputació de Lleida a reprendre les polítiques de cooperació al desenvolupament i Educació per la Transformació Social

L’informe sobre l’estat de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) a la demarcació de Lleida constata la greu situació en què es troben les polítiques vinculades a la promoció de la cooperació, pau i drets humans per part de les administracions locals. La diagnosi presentada aquest matí pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida confirma que només un 5% dels municipis de Lleida enquestats han realitzat accions d’AOD, un 65% consideren que tenen necessitats formatives en aquest àmbit i només un 17% promouen accions relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Guissona, la Seu d’Urgell i Lleida són els únics ajuntaments que tenen convocatòries públiques de subvenció per a projectes de cooperació i només un 1% dels municipis enquestats en tenen per a projectes de sensibilització. 

En aquest sentit, malgrat ser una realitat extensament coneguda, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida s’ha mostrat preocupada per l’estat de les polítiques de cooperació, pau i drets humans a la demarcació de Lleida.

En la presentació, on també han assistit representants de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora ha emplaçat als diferents actors locals, supramunicipals i autonòmics a establir un escenari de treball conjunt i transversal entre aquests per tal d’impulsar accions adequades a la realitat i diversitat territorial. 

La federació d’entitats solidàries de Lleida ha destacat la bona voluntat de la Di​​putació de Lleida per tal de fer efectives les recomanacions d’aquest informe i ha reclamat enfortir la xarxa entre els diferents municipis de la demarcació de Lleida per tal d’avançar en les polítiques de defensa dels drets humans.

Malgrat això, també ha mostrat la seva sorpresa perquè l’informe no inclou l’avaluació de la mateixa Diputació, malgrat ser un agent clau de la cooperació descentralitzada de la demarcació. Precisament, és preocupant la situació de l’administració supramunicipal que des del 2015 no ha obert cap convocatòria de subvencions de cooperació al desenvolupament i Educació per la Transformació Social. 

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida reclama a les administracions locals a recuperar els compromisos pressupostaris en matèria del 0,7%, seguint les recomanacions aprovades per les Nacions Unides l’any 1972 i les mateixes recomanacions de l’informe. 

Informe sobre l’estat de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD)

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard