Jornada sobre Dret Internacional Humanitari organitzada per Creu Roja Lleida i la UdL

La jornada coincideix amb la commemoració, el mateix 13 de desembre, del 150è aniversari de la constitució de l’Assemblea de Creu Roja a Lleida
Hi ha participat dues destacades professores de dret internacional públic que actualment imparteixen classes a la universitat Cardenal Herrera de València i a la Universitat Complutense de Madrid, així com a persones representants de diverses entitats lleidatanes que treballen en l’atenció a persones refugiades.

L’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL ha estat l’escenari, aquest 13 de desembre, d’una jornada sobre Dret Internacional Humanitari organitzada conjuntament per la Creu Roja de Lleida i la Universitat de Lleida. L’objectiu d’ambdues entitats és visibilitzar i sensibilitzar sobre aquesta desconeguda branca del dret internacional, destinada a limitar i evitar el patiment humà als conflictes armats. Un centenar d’alumnes de la universitat, així com persones sòcies i voluntàries de Creu Roja a Lleida han participat en aquesta jornada a mb el títol “La protecció de la població civil”.

Al mati, s’han dut a terme dues conferències magistrals, a càrrec d’expertes en la matèria. “Els límits de la guerra i el seu marc jurídic”, a càrrec de Ruth Abril Stoffels, Doctora en Dret Internacional Públic de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. Professora del Centre d’Estudis de Dret Internacional de la Creu Roja Espanyola.

“Els reptes actuals del DIH i la població civil”, a càrrec de la Raquel Regueiro Dubra, Llicenciada en Dret per al Universitat de Ginebra. Professora Lectora de la Universitat Complutense de Madrid.

A la tarda un conversatori moderat per la presidenta del Consell Català de Cooperació, Carme Campoy, amb la participació de diverses entitats lleidatanes que treballen amb l’atenció de les persones refugiades: APIP-ACAM, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Creu Roja Lleida i Lleida pels Refugiats.

La jornada està adreçada a estudiantat de Dret de la UdL, que amb la seva assistència obtindran 1 crèdit gratuït, i també a la població en general, per sensibilitzar i donar a conèixer el internacional humanitari i la protecció de la població civil en conflictes bèl.lics.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard