La Coordinadora arranca setembre amb assemblea híbrida i la incorporació de les entitats Jaboot i Hebolo Soukabe Boundou (HSB)

Les entitats i ONGD de Ponent escalfen motors i preparen l'agenda per afrontar l'any en peu per la justícia social.

El passat dilluns 12 de setembre, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida va dur a terme la seva primera assemblea després de les vacances d’estiu, inaugurant la nova instal·lació per a la realització de reunions híbrides, amb intenció de motivar la tornada a la presencialitat alhora que es facilita la participació a entitats del territori que es troben en altres localitats.

En l’assemblea es van abordar els temes que marquen l’agenda a l’inici de curs: els propers actes, el tret de sortida de la campanya “la vida al centre”, el resultat de la campanya d’objecció fiscal, els fronts oberts i les accions conjuntes que es preparen per aquest curs.

Entre els temes tractats, destaquem l’adhesió a la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida de les entitats Jaboot i Hebolo Soukabe Boundou (HSB), associacions de persones d’origen senegalès que treballen a favor de la integració social i la defensa de drets de les persones migrades a Lleida i província, i la divulgació de la realitat que afecta al col·lectiu de senegalesos i senegaleses a Catalunya.

L’Associació de Senegalesos Hebolo Soukabe Boundou (HSB) està conformada per persones de la zona de Boundou (Tambacounda, Senegal) i impulsada principalment pel col·lectiu migrant d’aquesta zona instal·lat a Espanya, Itàlia, França, Portugal i altres països, amb la voluntat de realitzar projectes de cooperació al desenvolupament  al territori però també treballar per la inclusió, la ciutadania plena i la defensa dels drets humans des de Lleida.

L’Associació Jaboot està conformada per persones de la zona de Thiès que es resideixen a Lleida i província, i treballen per facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana i castellana a les persones migrades, en la promoció del voluntariat social, la mediació cultural i lingüística, el suport a persones en situació de vulnerabilitat, la defensa de drets de les persones migrades i la cooperació al desenvolupament amb la regió de Thiès.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, celebrem l’adhesió d’aquestes entitats al teixit associatiu de Ponent i els donem la més càlida benvinguda, desitjant començar a treballar plegades per a la defensa de drets, la justícia social i l’acollida digna.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard