La Coordi engega un Procés col·lectiu de Planificació Estratègica

El procés de planificació, de la mà de la Coopertiva Col·lectivaT, té la finalitat de facilitar el treball cooperatiu conjunt i establir objectius i pautes de treball amb enfocament de gènere i basat en drets humans (EGIBDH).

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida va començar aquesta semana un procés de planificació estratègica per tal de replantejar objectius i organizar el treball col·lectiu, un procés organitzatiu que l’entitat realitzava habitualment de for anual o biennal i que resulta ara de vital importància davant els moments d’incertesa que estem vivint arrel de la crisi de la COVID-19. Aquest procés de construcció col·lectiva i enfortiment del teixit col·laboratiu entre les entitats membre neix també arrel del procés d’avaluació participativa al que s’ha sotmès el projecte de la Coordinadora al llarg d’aquest any.

La Planificació Estratègica Organitzacional està conduïda per l’equip facilitador de la cooperativa Col·lectivaT, format per Montse López Amat i Özgür Günes Öztürk. Les circumstàncies actuals de la crisi sanitària han obligat a reformular en format telemàtic les jornades de planificació estratègica programades inicialment per iniciar-se el mes de març. Tanmateix, la primera sessió, que va tenir lloc el dilluns 26 d’octubre, va realitzar-se amb èxit i amb participació de les entitats i va resultar molt útil per la definició d’objectius i dels conceptes de planificació estratègica organitzacional, i enfocament de gènere i basat en drets humans.

L’Enfocament de Gènere i Basa ten Drets Humans (EGIBDH) que s’està integrant en el funcionament de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i és un carácter distintiu de la Cooperació Catalana, representa l’anàlisi de la realitat en termes de desigualtat en l’accés i l’exercici dels drets, amb un focus especial en aquelles que afecten les dones i nenes, així com col·lectius més vulnerables. D’acord amb aquest enfocament, les desigualtats són considerades violacions dels drets humans en si, i se situen en el centre dels problemes de desenvolupament. Així, s’adopta una mirada que va més enllà dels efectes més visibles i immediats d’un problema determinat, identificant-ne les causes estructurals, amb la finalitat d’abordar-les.

Un dels objectius finals del procés de planificació estratègica organitzacional és integrar aquesta mirada en la l’elaboració de projectes i en la metodologia de treball de les entitats i de la Coordinadora, per tal de facilitar un anàlisi més crític i millora de les accions de cooperació, defensa i promoció de drets, i educación per la transformació social, amb la finalitat de continuar construint col·lectivament el camí cap a la justicia social.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard