El Ple de la Paeria debatrà una moció de suport a la ILP Regularització Ja

El teixit associatiu de Lleida dona suport a la ILP per la regularització extraordinària de persones migrades i insta a La Paeria al compromís amb la justícia social i amb l'acollida digna.

A principis de l’any 2022, el moviment estatal #RegularizacionYa! van presentar una iniciativa legislativa popular (ILP) per a la regularització extraordinària de 500.000 persones, de les quals una tercera part serien menors d’edat, que es calcula que es troben en situació irregular a l’Estat espanyol. Tenen fins a finals d’any per recollir les 500.000 firmes necessàries per a que la iniciativa sigui debatuda al Congrés dels Diputats.

Entitats del teixit associatiu de Ponent, s’han volcat en el suport a la iniciativa i han realitzar diferents actes per ampliar la recollida de firmes. A més a més, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida a petició del moviment “Regularizacion Ya!” presenta una moció que serà proposada al ple de l’Ajuntament de Lleida, per a que la Paeria es comprometi amb la defensa de drets i llibertats del col·lectiu migrant, que s’ha demostrat essencial per la sostenibilitat de sectors productius especialment necessaris en el context de les múltiples crisis que estem vivint.

El text de la ILP, que compta amb el suport de nombrosos moviments, col·lectius, entitats, ONGD i algun partit polítics, subratlla que els criteris per a l’obtenció del permís de residència previstos en la Llei orgànica 4/2000 sobre drets i llibertats dels estrangers a l’Estat o la seva integració social són molt restrictius, provocant situacions de vulnerabilitat extrema i exclusió social que impacten també en la ciutat de Lleida, en la província i en el conjunt de la societat.

La proposta es fa ressò també de les regularitzacions massives extraordinàries que han tingut lloc a la Unió Europea entre 1996 i 2008, i més recentment durant la pandèmia del coronavirus; i són una mesura a la qual dona suport el Relator Especial dels Drets Humans de les persones Migrades de les Nacions Unides.

La proposta es debatrà en el plenari d’aquest proper divendres 7 d’octubre.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard