La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida convoca el concurs “Animem el desarmament” amb la col·laboració de l’ANIMAC

El concurs, organitzat en el marc del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, girarà al voltant del comerç internacional d’armes i les nefastes conseqüències arreu del món i està adreçat a l’alumnat de secundària i batxillerat de Lleida.

Un any més, la federació d’entitats solidàries ha elaborat una proposta per treballar el DENIP, el Dia Escolar de la No-Violència i la pau, des de l’educació per la transformació social i amb la voluntat de teixir xarxa amb diferents actors de la societat unint esforços per educar en la cultura de la pau.

La temàtica proposada per treballar la jornada del DENIP 2021 és el comerç internacional d’armes com un dels principals obstacles per la pau a escala global. Sota el lema “El comerç d’armes: un negoci mortal” la Coordinadora ofereix un dossier amb informació i recursos als centres educatius per tractar el tema a l’aula.

Com a principal novetat de l’edició d’enguany, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida ha convocat el concurs “Animem el desarmament” adreçat a alumnat de secundària i batxillerat dels centres educatius de la ciutat de Lleida. Els centres educatius poden fer inscripció contactant amb la Coordinadora fins al 26 de gener.

Amb la col·laboració de la Paeria, l’ANIMAC i del cineasta Emilio Martí, l’alumnat dels centres educatius que s’inscriguin al concurs aprendran a escriure un guió per una animació i s’endinsaran en la tècnica de la rotoscòpia, una antiga tècnica d’animació que consistia en dibuixar sobre el cel·luloide on s’havia enregistrat prèviament imatge real. 

El grup d’alumnes guanyadors podran “donar vida” al seu guió i convertir-lo en una animació a partir dels tallers guiats per Emilio Martí, conegut pel seu activisme social i en defensa dels drets humans i pels projectes audiovisuals que mostren el poder de transformació social del cinema i l’animació. El cineasta va rebre una candidatura als Goya 2020 per la seva obra Makun (no llores), un documental d’animació que dóna vida als dibuixos trobats a les parets d’un CIE de Canàries i recull el testimoni de persones migrades

El curtmetratge realitzat per l’equip guanyador del concurs de guions, amb ajuda i direcció d’Emilio Martí, es projectarà dins del programa del festival internacional d’animació de Lleida, l’Animac.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida animen a tots els centres educatius de Lleida a participar d’aquesta iniciativa i a continuar fent del DENIP una jornada per treballar en xarxa, entre les escoles, les entitats, les administracions i la ciutadania, i educar per caminar cap a una societat igualitària, solidària i en pau.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard