La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida edita una guia per “Desarmar els nostres impostos” en la declaració de la renda

La Coordinadora publica anualment un manual per realitzar l'Objecció Fiscal a la despesa militar a la declaració de la renda, i promou l'adhesió a un manifest per exigir la reducció de la despesa militar.

Un any més, des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida promovem l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar. Una forma de desobediència pacífica per mostrar el rebuig a una gestió poc transparent dels impostos i dels pressupostos, que un cop més prioritzen la despesa militar a la despesa social i a la despesa sanitària malgrat estar en mig d’una pandèmia.

Exigim la Desmilitarització dels PGE, en un moment que, malgrat la pandèmia global, la despesa militar mundial ha arribat a fregar els 2 bilions de dòlars i l’Estat espanyol, que les noves dades publicades pel SIPRI situen en la 17a posició del rànquing de països amb major despesa militar el 2020, ha tornat a augmentar la seva despesa militar en plena pandèmia, amb un augment proper al 10%.

El primer i segon any de la pandèmia és quan major increment de les despeses militars, a nivell global, s’ha registrat, un 2,6% en un moment en què el PIB es va reduir fins a un 4,4% (segons el Fons Monetari Internacional) degut a l’impacte econòmic de la covid-19. El major increment interanual de la càrrega militar des de la crisi financera del 2009, i que ens fa pensar que el món s’ha sumit en una carrera armamentística semblant a la de la Guerra Freda.

Davant aquest panorama, i davant la crisi sanitària i les crisis que venen, cada cop resulta més urgent Desmilitaritzar els impostos i els PGE. L’Objecció Fiscal a la Despesa Militar torna a presentar-se com un exercici de protesta efectiu per reclamar posar la vida en el centre de les polítiques i els pressupostos, i no l’armament i les guerres.

Per aquest motiu, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, per 11è any consecutiu, promou l’Objecció Fiscal a la despesa militar i edita un manual per a Desarmar els impostos; i amb la finalitat de visibilitzar l’objecció fiscal, juntament amb entitats antimilitaristes d’arreu del país, ha promogut un manifest per a la per la reducció de les despeses militars sota el títol de “Objeción Fiscal al Gasto Militar: por la reivindicación de la seguridad humana”.

Si no vols que els teus impostos contribueixin al finançament de guerres, exèrcits i armament, pots adherir-te i fer difusió del manifest i pots seguir els 10 passos del Manual per fer Objecció Fiscal en la declaració de la renda:

  1. NO confirmar l’esborrany de la declaració de la renda per cap via ja que no permeten fer l’objecció de consciència. Cal fer sempre la declaració de l’IRPF tant si s’hi està obligat com si no s’hi està.

2. Documentació: Reunir la documentació necessària per complimentar la declaració: esborrany de la declaració.

3. Declaració: Entrar en l’aplicatiu de la pàgina web de l’agència Tributària per omplir la declaració.

4. Retencions: Omplir la declaració fins l’apartat de retencions i altres pagaments a compte.

5. Objecció: Escollir la quota que es destinarà a l’objecció fiscal a la despesa militar. Actualment, fem proposta d’una Quota de resistència de 0,84€ recollint el simbolisme de la xifra en els seus orígens (84€) i fent resposta i resistència a una Administració tributària que persegueix el Dret a l’Objecció.

6. Declarar l’objecció: Introduir el valor de l’objecció fiscal en la CASELLA NÚMERO 0605 o 0606, per exemple 0,84€. Automàticament el programa de la Renda tindrà en compte aquesta deducció al resultat final.

7. Gravar la declaració: Un cop acabada la declaració, generar un pdf. i imprimir una còpia, que servirà com a resguard de la nostra declaració.

8. Ingrés en a una entitat solidària: Ingressar la quantitat objectada al compte corrent d’una entitat solidària per exemple: La Coordinadora d’ONGD i altes Moviments Solidaris de Lleida, i obtenir un rebut de la transferència.

9. Certificat d’objector/a: A continuació, heu d’omplir la carta d’objector/a fiscal adreçada al ministre d’Hisenda juntament amb el comprovant d’ingrés a l’entitat escollida.

10. Presentació: Anar al registre de l’oficina de l’agència Tributària i presentar la carta, on s’inclourà el número de referència de la còpia de la declaració i el rebut de la transferència bancària.

Aquí podeu descarregar el Manual d’Objecció Fiscal 2021:

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard