La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida mostra el condol a les víctimes de les inundacions a Líbia

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida expressem el nostre profund condol a les víctimes de les devastadores inundacions a Líbia, causades pel cicló Daniel, que ha deixat una xifra de més de 5.000 morts i 10.000 persones desaparegudes fins al moment.

El cicló Daniel ha provocat una catàstrofe humanitària en el nord-est de Líbia, amb pluges torrencials que han arrasat àrees residencials senceres, ha bloquejat carreteres i ha provocat la ruptura de dues preses a prop de la ciutat de Derna, alliberant 33 milions de metres cúbics d’aigua i destruint tot el que es trobava al seu pas.

Aquesta tragèdia ens recorda l’impacte greu i immediat de l’emergència climàtica. A més, és important tenir present que la inestabilitat política del país pot dificultar significativament els esforços d’assistència humanitària.

Líbia és un país que viu un complex conflicte intern des de 2011, on actors internacionals també han participat buscant interessos propis. Davant la magnitud de la tragèdia natural calen respostes a l’alçada, com un ajuda continuada primer per salvar les vides i més tard per a la reconstrucció i pacificació del país, així com oferir asil polític i acollida digna a les persones líbies que ho requereixin als països europeus.

La Coordinadora lamentem profundament la pèrdua de vides humanes, expressem el nostre condol i la solidaritat amb les famílies afectades. Lleida ha de tenir un compromís ferm vers la solidaritat internacional i cal que manifestem el nostre suport a tots aquells països que es veuen afectats per tragèdies d’aquesta magnitud.

En aquest sentit, volem reconèixer la tasca crucial que estan duent a terme les ONG, els equips de rescat i salvament, així com les altres organitzacions que s’han desplaçat a la zona afectada per col·laborar de manera eficient i decidida amb l’objectiu de mitigar els danys patits i contribuir a la restauració de la normalitat al més aviat possible.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard