La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida s’adhereix a l’aliança Educació 360

L'aliança està formada per agents de l'ambit social i educatiu, administracions, entitats i centres educatius de tot Catalunya amb l'objectiu de promoure més oportunitats educatives amb equitat connectant temps i espais educatius.

La Xarxa Territorial de les terres de Lleida d’Educació360 (Educació a Temps complet), impulsada per la Fundació Bofill i vehiculada a Lleida a través de la Fundació Verge Blanca, és una iniciativa per tal de fomentar el treball conjunt en l’àmbit de l’educació fora de l’escola per a garantir un accés equitatiu a les oportunitats educatives dels municipis. La Xarxa a Lleida està formada per mestres en actiu i jubilats, representants del col·legi d’educadores socials, Down Lleida, Aspid, Centre recursos de pedagògics i Ajuntaments amb centres educatius també adherits.

La tasca de la xarxa té com a premisa bàsica el reconeixement d’aprenentatges diferents i la connecció de l’educació, l’escola, la família i la comunitat, afavorint un treball transversal i comunitari, incloent agents socials i educatius dels municipis i del territori.

En definitiva, l’Aliança 360 proposa una perspectiva global de l’educació que tingui en compte que a tot arreu s’aprèn i s’educa, i vol promoure més i millors oportunitats educatives per a tothom, amb aprenentatges connectats i amb equitat. La Xarxa territorial de les terres de Lleida d’Educació360 posa l’èmfasi en l’èxit que han tingut projectes pilot i activitats que durant alguns anys s’han dut a terme a municipis de Lleida per tal de promocionar que més ajuntaments, entitats i escoles s’hi adhereixin , promovent la creació de municipis educadors.

En la jornada Municipis 360, municipis d’oportunitats que va tenir lloc al Palau d’Anglesola (municipi adherit des de fa anys a la xarxa) el passat 21 de març es va presentar l’agenda de polítiques locals municipis 360, municipis d’oportunitats a Terres de Lleida, un document amb 28 recomanacions i mesures educatives per de cara a les eleccions municipals i convertir l’educació a fora de l’escola en política pública.

El dret a l’educació pública i de qualitat és una de les reivindicacions i línies de treball de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, també punt del decàleg de mesures “La vida al centre”, per tant l’adhesió a l’aliança360 per tal de promoure l’Educació transformadora, l’educació en cultura de la pau i sobretot l’accés equitatiu a les oportunitats educatives per a tots els infants i joves, es considera pertinent i se celebra per part de les entitats que conformen la federació.

L’augment de les desigualtats, de noves formes d’aïllament social, pobresa i exclusió i de les noves necessitats de cohesió social són reptes per als pobles i ciutats en la propera legislatura municipal. Els nous alcaldes i alcaldesses, regidores i regidors, hauran d’entomar la missió de municipis 360 amb oportunitats per a tots els infants i joves i la Coordinadora d’ONGD i aMS volem unir esforços i treballar per una educació transformadora, comunitària i a temps complet .

Pàgina web: https://www.educacio360.cat/

Qui som Aliança 360?: https://www.educacio360.cat/socis-i-promotors/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard