Sobre la Coordinadora

La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris (aMS) de Lleida agrupa entitats que treballen en cooperació i solidaritat amb les persones i pobles empobrits del planeta. La Coordinadora neix per promoure una acció conjunta que persegueixi el canvi cap a la justícia social.

Les entitats SOLIDÀRIES

A Ponent hi ha nombroses entitats solidàries que treballen en el món de la cooperació i del desenvolupament. A banda d’ONGD, la Coordinadora també engloba altres moviments solidaris. Cada entitat treballa en els àmbits específics d’actuació, mentre que la Coordinadora permet un treball conjunt de les diferents organitzacions i els dóna suport per fer front als reptes que van sorgint en el terreny de la solidaritat.

Les diferents entitats de la Coordinadora treballen amb un ventall de col·lectius molt variat, amb plantejaments ideològics i activitats també molt heterogènies. 

QUÈ
fem?

Promoure el treball conjunt de les ONGD i aMS de Lleida, impulsar la participació d’altres sectors socials organitzats i enfortir així el teixit de la societat civil de Lleida. Vetllar perquè les administracions i altres organismes garanteixin una solidaritat eficaç, transparent i transformadora. Promoure programes per sensibilitzar  la societat sobre la realitat de les persones i dels pobles empobrits econòmicament i social.

Com treballem?

L’Assemblea, on hi són representades totes les entitats de la Coordinadora, es reuneix mensualment i és l’òrgan que pren totes les decisions de manera horitzontal. Compta amb cinc comissions de Treball:

  • Coordinació
  • Activitats
  • Formació, denúncia i reflexió
  • Comunicació i difusió
  • Assessorament

La Coordinadora també forma part dels següents espais de participació:

  • Consell Mixt de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida
  • Comitè d’Emergència i Acció Humanitària de l’Ajuntament de Lleida
  • Comissió d’Agermanament de Lleida amb Lérida-Tolima
  • Consell Mixt de Cooperació de la Diputació de Lleida
  • Consell de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya

Suport a les
ENTITATS

La Coordinadora ofereix, tant a les entitats que en formen part com a altres organitzacions que treballin en el sector de la cooperació i el desenvolupament, suport en diversos àmbits:

Orientació

Sovint és difícil saber on dirigir-se a l’hora de sumar-se al sector de la solidaritat. Des de la Coordinadora es vehicula tota la informació de les entitats solidàries cap a la ciutadania.

Formació

Anualment s’imparteix un curs de formació continuada i actualitzada sobre les temàtiques que marquen l’agenda solidària.

Assessorament

Els tècnics de la Coordinadora ofereixen el suport necessari en diferents àmbits (polítiques de cooperació, sensibilització, mitjans de comunicació...)

Difusió

S’ofereix suport en temes de comunicació per contribuir a la difusió d’activitats, campanyes o projectes d’entitats.

Instal·lacions

Per desenvolupar la seua activitat, les entitats disposen dels espais de la coordinadora (espai de reunió, equip informàtic amb connexió a Internet, telèfon, fax...)

Sac Solidari

És un recull de materials i recursos de sensibilització i d’educació per al Desenvolupament. Aquests recursos van adreçats a centres educatius, entitats i ciutadania en general.

Participació

La teua participació i les teues aportacions enforteixen la Coordinadora i fan créixer el nostre projecte.

Si vols contribuir a transformar realitats injustes, truca’ns al 973 268 278, escriu-nos a participa@coordinadora-ongd-lleida.cat o visita’ns.

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida
C/ Doctor Combelles 11, 25003 Lleida
Tel. i fax 973 268 278
Mòbil 671 577 000

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard