La pandèmia de la desigualtat

Oxfam Intermón insta a impulsar impostos sobre les grans fortunes i el capital enfront de l'increment desorbitat de la concentració de riquesa en plena crisi mundial

Els multimilionaris han fet fortunes inimaginables i sense precedents durant la pandèmia. Les empreses dels sectors de l’alimentació i l’energia han anat enriquint-se assolint nivells rècord. Mentrestant, milions de persones a tot el món es veuen obligades a saltar-se menjars, a apagar la calefacció o a endarrerir-se en el pagament de les factures.

La pandèmia, el conflicte d’Ucraïna i el ràpid augment de preus dels productes bàsics està provocant una crisi del cost de vida que dificulta que molta gent pugui seguir endavant, però en canvi els més rics mai han multiplicat la seva riquesa fins a arribar a uns nivells astronòmics. La pandèmia, que per la major part de la humanitat ha estat marcada pel sofriment, ha resultat un dels millors moments de la història per a les grans fortunes, que s’han “beneficiat del sofriment”.

Segons Oxfam Intermón, durant la pandèmia 573 persones es van convertir en milmilionàries (una cada 30 hores), davant els 263 milions de persones que es veuran sumides en la pobresa extrema el 2022 (1 milió de persones cada 33 hores). Els 20 milmilionaris més rics superen la riquesa del PIB de tots els països de l’Àfrica subsahariana junts. La desigualtat, que ja era extrema abans de la COVID-19, ha assolit ara nivells sense precedents.

Oxfam Intermón ha publicat un informe, titulat “Beneficiar-se del sofriment” on posa d manifest com grans empreses dels sectors alimentari, energètic, farmacèutic i tecnològic estan obtenint grans beneficis mentre l’augment del cost de vida està perjudicant a la major part de la població mundial. L’entitat insta als governs a aplicar amb urgència mesures fiscals altament progressives i invertir els diners recaptats en serveis públics i protecció social per reduir la desigualtat.

Publicat a la web d’Oxfam Intermón

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard