La parròquia de Sant Ignasi, espai d’acollida per a persones temporeres abans d’obrir el pavelló

El projecte és fruit de la col·laboració entre Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social.

Serà el tercer any consecutiu i s’oferirà un servei d’acollida amb pernoctació, tots els àpats, dutxa i consigna per a les persones que s’hi acabin allotjant.

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida obrirà les portes el dia 19 de maig per acollir les persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre quatre entitats lleidatanes, Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó, i amb la participació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social, oferirà, a més de la pernoctació, la possibilitat de disposar de tots els àpats i espais de consigna i dutxes a les persones que s’hi acabin allotjant. L’espai comptarà amb 11 places d’acollida.

Aquesta iniciativa és una resposta d’emergència, que finalitzarà quan es posin en marxa els mecanismes d’acollida que des de l’Ajuntament de Lleida estan previstos per a aquestes persones a partir de l’1 de juny, amb l’obertura del recinte del pavelló de Fira de Lleida. És el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, després de la bona rebuda que han tingut els dos anys anteriors, marcats per la pandèmia de la Covid-19. Personal tècnic i voluntariat faran possible garantir la cobertura dels drets bàsics d’aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamem les entitats des de fa anys.

Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó compten amb l’experiència de treball i coordinació per intentar resoldre la situació d’aquest col·lectiu de la millor manera possible i sensibilitzar a la població per la bona acollida. Fa uns dies es constatava l’arribada d’aquestes persones, malgrat que les gelades de principis d’abril poden provocar una disminució substancial de feina, especialment pel que fa a la recollida de fruita primerenca. Les entitats remarquem la importància de remetre les situacions de vulnerabilitat que​ es comencen a percebre a carrers i places dels municipis lleidatans, a l’espera de la solució definitiva que pugui arribar des de les institucions en els propers anys.

es comencen a percebre a carrers i places dels municipis lleidatans, a l’espera de la solució definitiva que pugui arribar des de les institucions en els propers anys.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard