L’ACCD publica un Fons de 220.000 euros que es distribuirà entre les ONGD de Lleida de Cooperació, Pau i Drets Humans

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha publicat la 4a Edició del Fons Específic per a Entitats de Cooperació, Pau i Drets Humans de les comarques de Lleida i Girona.

El Fons té una dotació econòmica de 220.000€ que es distribuirà entre totes aquelles entitats de Lleida que es presentin i reuneixin tots els requisits de la Convocatòria: tenir el seu domicili social i fiscal a Lleida i  tenir un compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en favor i defensa dels Drets Humans i la igualtat de gènere, entre d’altres.

Aquest innovador instrument de finançament resulta molt adequat a la realitat del teixit associatiu de Ponent. Les entitats beneficiàries del Fons poden destinar recursos a l’enfortiment de les capacitats i a despeses estructurals, incloent el personal de les ONGD i la formació tant dels treballadors i treballadores com del voluntariat, i també a iniciatives de difusió i comunicació per al desenvolupament. El Fons, a més a més, permet la subcontractació entre entitats, fet que a més de permetre el treball conjunt, maximitza l’impacte d’algunes accions de sensibilització i conscienciació i reforça el teixit associatiu.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, després d’un procés de licitació, ha signat un conveni de col·laboració amb l’ACCD i s’encarrega de les tasques administratives i de fer el seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes juntament amb una auditoria externa que durà a terme la rendició de comptes.

Es tracta de la quarta vegada que la Generalitat de Catalunya obre aquest tipus d’instrument  per a les Terres de Ponent, fruit d’una tasca engegada al 2015 per part de les Coordinadores Territorials (Lleida i Girona) amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament (DGCD). En la passada convocatòria 13 entitats lleidatanes van resultar beneficiàries.

La sol·licitud del Fons es podrà presentar de manera virtual a través del etauler de la Generalitat de Catalunya i de manera presencial en les oficines de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida fins el dia 16 de desembre de 2020. Per a més informació sobre el tràmit, podeu consultar la nostra web o dirigir-vos a la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

A part del Fons Específic, la Generalitat ha obert altres línies de subvenció per a entitats del tercer sector com el Programa de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans, i la subvenció línia ACOL, adreçada a entitats sense ànim de lucre per a la contractació de persones de col·lectius especialment vulnerables. També destaquem el V Concurs Hip Hop per la Pau, organitzat per l’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i dirigit a estudiants de secundària de Catalunya i les inscripcions per al primer habitatge cooperatiu de Lleida.

A l’apartat convocatòries del a pàgina web de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida trobareu més informació.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard