L’emergència sanitària generada per la COVID-19 suposa una greu amenaça per a les persones desplaçades de tot el món

A data d’avui a Creu Roja Lleida compta amb 146 persones actives dins del programa de sol·licitants d’asil. fa una crida a la Unió Europea i als Estats membres perquè s'incrementin els canals de migració legal i segura per les persones que fugen.

L’emergència sanitària generada per la COVID-19 suposa una greu amenaça per a les persones desplaçades de tot el món, moltes d’elles, amuntegades en campaments o centres de recepció improvisats. En molts casos, sense serveis bàsics mínims.

Les persones refugiades, sovint sense xarxes de suport familiars ni socials, han patit també amb severitat l’impacte de la pandèmia, veient limitats els seus processos d’integració i autonomia.

Especialment greu és a més la doble vulnerabilitat que pateixen les dones refugiades, la meitat de les persones refugiades i migrades en el món, el que porta al fet que els projectes de Creu Roja posen especial èmfasi en combatre les desigualtats creades pel gènere, basant-se en un enfocament de drets humans.

En aquest context, el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja fa una crida a la UE i als Estats membres perquè s’incrementin els canals de migració legal i segura per als sol·licitants de protecció a la UE: “la UE i els Estats membres han de garantir que les persones que fugen de la violència, la persecució i les violacions dels drets humans siguin protegits i tractades amb dignitat. Augmentar i implementar les promeses de reassentament a través d’un Marc de reassentament de la Unió que funcioni bé, facilitar la reunificació familiar i explorar vies de concessió de visats humanitaris a tota la UE, són només algunes de les formes en què això podria fer-se” segons diu l’Oficina de la Creu Roja a la UE.

L’entitat ha redoblat esforços per fer arribar a les persones beneficiàries els missatges i recomanacions transmeses per l’OMS i altres institucions oficials del sector de la salut, en diferents idiomes.

A data d’avui a Creu Roja Lleida compta amb 146 persones actives dins del programa de sol·licitants d’asil i des del passat mes de gener de 2020 fins a data d’avui han atès 422 persones usuàries en els diferents serveis d’acollida, assessorament legal, suport psicològic, aprenentatge d’idioma, etc. Es tracta de xifres de tota la demarcació de Lleida.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard