L’institut Joan Solà de Torrefarrera serà el plató de rodatge d’un curtmetratge d’animació sobre el comerç d’armes

Alumnes de l’institut van resultar guanyadores d’un concurs de guions de curtmetratges per la pau organitzat per la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida en col·laboració amb l’Animac, i podran fer realitat el seu guió amb l’acompanyament del cineasta Emilio Martí.

Laia Casero, Laia Mangues i Paula Llaveria són alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Joan Solà de Torrefarrera i aquesta setmana es convertiran en directores d’un curtmetratge d’animació sobre el comerç d’armes, després que el seu guió hagi estat seleccionat en el concurs “Animem el desarmament” organitzat per la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, amb la col·laboració de l’Animac.

En el concurs, convocat en el marc del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) hi van participar alumnes de diferents instituts de Lleida, i el premi és poder “donar vida” al guió seleccionat convertint-lo en una animació amb l’acompanyament del cineasta Emilio Martí, ens uns tallers que tindran lloc els dies 25 i 26 de febrer al mateix institut. Un cop acabat, el curtmetratge es projectarà dins del programa del festival internacional d’animació de Lleida, l’Animac, i s’utilitzarà també per sensibilitzar sobre la pau i la no violència en campanyes de la Coordinadora d’ONGD.

En els tallers presencials que durà a terme Emilio Martí a l’institut, les alumnes aprendran tots els passos per realitzar una animació en rotoscòpia, una antiga tècnica que consistia en dibuixar sobre les escenes prèviament gravades en imatge real. Guiades pel cineasta i animador de forma telemàtica, la Laia, la Paula i la Laia ja han començat a elaborar l’storyboard del seu guió, per tenir tot preparat per començar el rodatge i animació aquesta setmana.

Emilio Martí és conegut pel seu activisme social i en defensa dels drets humans i pels projectes audiovisuals que mostren el poder de transformació social del cinema i l’animació. El cineasta va rebre una candidatura als Goya 2020 per la seva obra Makun (no llores), un documental d’animació que dóna vida als dibuixos trobats a les parets d’un CIE de Canàries i recull el testimoni de persones migrades.

Aquest poder transformador de l’animació i la voluntat d’unir esforços per educar en la cultura de la pau ha portat a la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i a l’Animac a teixir xarxa i a col·laborar per portar la màgia de l’animació i la lluita per la defensa dels drets humans a les aules.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard