Lleida diu “No a la guerra”

Una cinquantena d'entitats lleidatanes signem un manifest per la pau, el desarmament i els drets humans davant la situació a Ucraïna.
[Manifest] Les entitats de pau, organitzacions, moviments i plataformes de drets humans i per la justícia social de Lleida ens concentrem per exigir la fi de l’agressió militar contra Ucraïna i fem una crida a la responsabilitat tant de Rússia com de les potències occidentals per aturar la guerra i evitar el sofriment de la població civil.

Rússia ha de posar fi immediatament a qualsevol ofensiva militar a Ucraïna, alhora que Europa ha de prendre partit davant d’aquesta agressió, desmarcant – se del model de seguretat militar de la OTAN, que no vetlla pels interessos finals de les poblacions i la pau al món, sinó pels beneficis polítics, econòmics i geoestratègics de les dues grans potències històric ament enfrontades.

L’escalada bel·licista a Ucraïna viola els drets humans de la seguretat de la població ucraïnesa, emmordassa i vulnera els drets de les persones opositores russes per aconseguir una solució dialogada i en contra de la guerra, i és un pe rill per a la pau internacional, la llibertat, la democràcia i la justícia social i ambiental de tot el planeta.

Tenim al món moltes guerres i conflictes armats que ens demostren que les guerres no son la solució a cap conflicte. Que cap conflicte territorial, estratègic ni de cap índole s’ha resolt a través de la utilització de la violència contra les poblacions, sinó al contrari: causen patiment, èxode massiu, pobresa i mort. Deixant generacions orfes i estats totalment devastats.

EXIGIM

  • Al govern i l’oligarquia russa la fi de l’ocupació militar i les hostilitats sobre Ucraïna i el respecte als drets humans que ara vulnera sistemàticament sobre la població ucraïnesa, així mateix és fonamental la democratització de l’estat rus i la fi de la repressió sobre la seua població.
  • A les Nacions Unides i a les potències occidentals a acostar les parts implicades per la via diplomàtica a través de la negociació, el diàleg i la mediació.
  • A Polònia i la resta de països de la Unió Europea que obri les fronteres per a l’acollida de la població civil que fuig del conflicte, sigui quina sigui la seua condició econòmica, social o el seu color de pell. Exigim a la Unió Europa que sancioni als seus països membre que vulneren el dret d’asil i refugi.​
  • Als nostres governs que mobilitzin els seus esforços en pro dels drets de les persones per tal de recuperar el diàleg polític a la Unió Europea i propiciar l’espai per a les relacions diplomàtiques amb Ucraïna, Rússia i els Estats Units descartant qualsevol tipus de sanció que pugui agreujar les ja delicades relacions entre els estats, i la situació de vulnerabilitat de la ciutadania ucraïnesa i russa.

VOLEM

  • Mostrar el nostre suport i solidaritat amb la població ucraïnesa que es veu obligada a sortir de casa seua o a perdre la vida enmig dels combats, i amb els nostres veïns i veïnes ucraïneses que avui viuen amb angoixa des d’aquí la situació de guerra al seu país.
  • Mostrar el nostre suport a la població opositora russa que surt als carrers de Rússia per protestar contra la guerra malgrat la repressió.
  • Volem trencar el discurs que molts mitjans de comunicació difonen sobre les «guerres pacífiques» o «en nom d e la pau». No hi ha guerres justes. Les guerres només provoquen mort, destrucció i violacions dels drets humans elementals. Construir la pau significa dissenyar i dur a terme polítiques de justícia social i mediambientals. Significa promoure una seguretat humana invertint en sanitat, en educació, en habitatge, en acció social. I no pas en la indústria armamentista de la guerra.

Mentre bona part de la població treballadora mundial està vessada en procurar cures a les persones davant la pandèmia i la crisi sanitària, els interessos del capitalisme armamentístic posen per davant les nostres vides el negoci de la guerra.

La resposta al conflicte d’Ucraïna no pot obtenir com a resposta l’augment de l’armament i la militarització. El pressupost militar és el pressupost que sustenta l’auge d’escalades bèl·liques i respostes violentes i l’empobriment de les condicions e vida de tota la població mundial. L’única forma de caminar cap a un futur habitable i digne és elimi nar totes les armes, dissoldre els exèrcits, desmilitaritzar la política i fer de la cultura de la pau, la seguretat humana i la sostenibilitat un objectiu estratègic global.

Per aquest motiu, ens sumem al clam NO A LA GUERRA!

Mai més els nostres morts per sustentar els seus beneficis!

Adhesions

1. aDona’t Segrià nord per a la igualtat 2. Agència Adventista pel Desenvolupament de Recursos Assistencials (ADRA) 3. AGIPA ( Associació Giramon de Pardinyes) 4. Alpicat Solidari 5. Antisida Lleida 6. Arrels Sant Ignasi 7. Ass emblea Nacional Catalana – AT Lleida 8. Associació Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya – AMIC 9. Associació Catalana per al Desenvolupament i la Cooperació – ACDC 10. Associació Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior de Lleida i Comarques 11. Associació d’Amics de la UNESCO de Lleida 12. Associació d’Amics del Sàhara de les Terres de Ponent 13. Associació de Moni tors i Educadors en el Lleure – AMELL 14. Associació Entrepobles 15. Associació LIKA L libertat Igualtat i Koeducació en Acció 16. Associació Veïnal Sant Ignasi – Instituts 17. Cantaires de Ponent/Cor Plaça Paeria 18. Càritas D iocesana de Lleida 19. Casal Popular de Joves 20. CCOO Terres de Lleida 21. Consell Local de la Joventut de Lleida 22. Coordinadora d ’ ONGD i aMS de Lleida 23. Creativitats Urbanes Transformadores 24. Desmilitaritzem l’Educació Lleida 25. Dona Balàfia Associació 26. Federació d’Associacions de Veïns de Lleida 27. Fundació CIS Ángel Olaran 28. Fundació Ferreruela Sanfeliu 29. Fundació Lleida Solidària 30. Fundació Pagesos Solidaris 31. Fundació Pau i Solidaritat – CCOO 32. Garrigues Cooperació 33. Grup Feminista de Ponent (Dones de Lleida)​ 34. Integra Lleida 35. Lleida pels Refugiats 36. Marea Lila Lleida 37. Marea Pensionista de les Terres de Lleida 38. Medicus Mundi Mediterrània 39. Òmnium Cultural Lleida – Ponent 40. PAH LLeida 41. Parròquia Sant Ignasi de Loiola 42. Plataforma Lleida Social 43. Ponent Coopera [ Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida] 44. Sindicalistes Solidaris 45. Solidaritat, Educació, Desenvolupament SED 46. UGT de les Terres de Lleida 47. Unim Cultures 48. USTEC·STEs (IAC) 49. Veïns del Món Solidaris 50. Lluita Internacionalista 51. Ateneu Popular de Ponent Lleida 52. Banc de Temps de Lleida

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard