La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida s’adhereix al manifest pel dret a vot

El manifest i la campanya volen visibilitzar el dret a vot com a antídot contra el racisme i garantia de dret i participació política de les persones migrades

La federació d’entitats de l’àmbit de la cooperació, la pau i els drets humans de les terres de Lleida s’ha adherit a la campanya, impulsada per CIEMEN (Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions), pel dret a vot, un dret essencial per a la participació ciutadana i democràtica al qual moltes persones a Catalunya no tenen accés.

El 16% de la població resident a Catalunya és d’origen estranger, i 2 de cada 3 no podran votar en les eleccions municipals del 28M, al no tenir la nacionalitat espanyola o formar part dels pocs països amb acords de reciprocitat amb l’Estat espanyol.

El manifest subratlla que la millor garantia per a l’aplicació de la Llei 19/2020, de 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no discriminació, i per combatre el racisme en totes les seves formes és poder gaudir d’una ciutadania plena és el dret a vot, indissociable del conjunt de drets civils i polítics.

Per tot plegat, la campanya proposa que el dret al vot actiu i passiu sigui inherent a la persona i, en tot cas, vinculat a la residència reconeguda mitjançant l’empadronament i no estigui lligat a la nacionalitat.

#DretAVotXTothom Llegeix i signa el manifest!

http://votcontraelracisme.com

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard