La Paeria presenta a les entitats el Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida 2022-2025

El document defineix la política de cooperació per al desenvolupament del municipi i el procediment per dur-la a terme. És un document de consens, fruit del treball en xarxa dels agents de cooperació de la ciutat i fet sota el paradigma de l’enfocament de gènere i basat en els drets humans.

La Paeria ha presentat aquest dimarts a les entitats de la ciutat el Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida. Cap a la consciència, el respecte, la garantia i l’exercici dels Drets Humans, un document que s’ha treballat per al període 2022-2025.La tinent d’alcalde Montse Pifarré ha presentat el Pla, acompanyada dels representants de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i la Unitat de Cooperació de la Universitat de Lleida. Els detalls del Pla també els ha donat la consultora externa assessora del Pla i experta en Enfocament de gènere basat en drets humans, Natalia Navarro.

Pla Director Municipal és fruit del treball en xarxa dels agents de cooperació de la ciutat. S’ha elaborat a través de la metodologia participativa, amb les aportacions que han fet entitats i experts. Per tant, s’ha aconseguit un document de consens, que està fet sota el paradigma de l’enfocament de gènere i basat en els drets humans. En aquesta direcció, s’ha intentat superar la cooperació assistencialista i s’ha centrat en la garantia de drets.

El document es va aprovar al juliol al Ple de la Paeria i integra l’experiència de tres dècades en cooperació al desenvolupament. S’ha elaborat amb la voluntat d’aplicar unes línies de treball coherents i estables basades en la defensa dels drets de les persones i en crear consciència crítica cap a la ciutadania. El document defineix la política de cooperació per al desenvolupament de la ciutat i el procediment per dur-la a terme.

S’ha seguit un procés participatiu, coordinat per la Paeria i amb el treball conjunt entre la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida, la coordinadora d’ONGD i Altres Moviments Solidaris de Lleida i l’assessorament de Navarro.

Més informació de les línies d’actuació i els antecedents del Pla Director Municipal de Cooperació de Lleida 2022-2025

Descarregar el document

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard