La PAH Lleida engega una campanya de micromecenatge per acondicionar l’edifici alliberat “El Sárraga”

La memòria d'Àlex de Sárraga impulsa la lluita de la PAH Lleida per un habitatge digne.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida (PAH) ha iniciat una iniciativa de micromecenatge per aconseguir els 4.000€ necessaris en un termini de 25 dies per habilitar l’edifici alliberat conegut com “El Sárraga”. L’objectiu és convertir aquest espai buit en habitatge digne per a diverses famílies en situació de vulnerabilitat.

L’edifici “El Sárraga” va ser alliberat el 1 de maig de 2023, coincidint amb el Dia de la Classe Treballadora, per la PAH de Lleida. Durant anys, l’immoble havia romàs desocupat i en mans d’un fons voltor vinculat al BBVA, l’entitat financera que, segons la PAH, milers de pisos buits arreu de la ciutat.

Aquesta acció de recuperació de l’espai és el segon edifici alliberat per la PAH de Lleida, que des del 2011 lluita incansablement pel dret a l’habitatge digne. Amb l’objectiu de dignificar l’edifici i proporcionar un lloc de vida adequat a les famílies, s’han dut a terme tasques de neteja i millora durant les últimes setmanes.

Un dels reptes importants és garantir una instal·lació elèctrica completa per a tots els pisos del bloc, ja que l’estat actual era provisional i en molt mal estat. Per fer front a les despeses de material i assegurar una instal·lació segura i òptima, la PAH de Lleida ha iniciat aquesta campanya de micromecenatge, demanant el suport i la col·laboració de la ciutadania.

L’edifici, anomenat en honor a l’advocat d’obrers i lluitador lleidatà Àlex de Sárraga, recentment desaparegut, representa una continuació de les lluites passades en pro dels drets fonamentals i de l’accés a l’habitatge. Amb el seu nom com a símbol, la PAH busca que “El Sárraga” sigui un espai per garantir el dret a una vida digna i no un objecte especulatiu en el mercat immobiliari.

La PAH fa una crida a totes les persones conscients de la importància de preservar les cases com a espais per garantir els drets bàsics i la dignitat humana. Amb la col·laboració de la ciutadania, esperen aconseguir els fons necessaris per acondicionar “El Sárraga” com un lloc de refugi i estabilitat per a les famílies més vulnerabilitzades de la ciutat.

Més informació aquí: https://www.totsuma.cat/projecte/2048/

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard