Per 11è any consecutiu, la Coordi crida a l’objecció fiscal en la declaració de la renda

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida reivindica també l'objecció fiscal com un exercici de coherència amb el sector i amb els valors de defensa dels drets humans, la pau i la justícia social.

El passat 7 d’abril va començar la campanya de la renda i la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, un any més, promou l’objecció fiscal a la despesa militar com una forma de denúncia de l’escandalosa despesa militar de l’Estat espanyol i de demanda d’uns pressupostos més participatius i democràtics. La Coordi reivindica també l’objecció fiscal com un exercici de coherència amb el sector i amb els valors de defensa dels drets humans, la pau i la justícia social.

El 6 d’abril, un dia abans de l’inici de la campanya, ens deixava l’Arcadi Oliveres, un referent de l’antimilitarisme, de l’objecció de consciència al servei militar, de l’objecció fiscal, i un acèrrim defensor dels drets humans, la justícia social i la cultura de la pau, entre moltes altres coses, com ens han recordat l’allau d’articles i d’homenatges a la seva figura al llarg d’aquests dies.

Des de la Coordi també creiem, com l’Arcadi, que “l’economia ha d’estar al servei de les persones” i per tant, també els Pressupostos Generals de l’Estat, que, tanmateix, no fan més que augmentar la partida de defensa i la despesa militar, any rere any, malgrat ens trobem encara al bell mig d’una pandèmia.

Com un agraïment i un homenatge pòstum a l’inestimable tasca i ensenyances de l’Arcadi Oliveres, doncs, continuem reclamant a través de l’Objecció Fiscal en la declaració de la renda més inversió pública en seguretat humana, en sanitat, en educació, en habitatge… i menys inversió en armament i militarisme, que s’ha més que demostrat que no té cap efectivitat a l’hora de contenir un virus.

Per aquesta raó, des de la Coordi ens sumem de nou també al GDAMS, els Dies Globals d’Acció Contra la Despesa Militar, una campanya internacional que busca visibilitzar la lacra de la despesa militar al món i les seves greus conseqüències per al mediambient i per als Drets Humans.

Els motius per a fer Objecció fiscal a la despesa militar són innumerables, i encara més en context de pandèmia i d’emergència climàtica. L’Objecció fiscal és una forma de desobediència no violenta i representa una forma simbòlica de protesta contra l’ús de fons públics per finançar exèrcits, guerres i repressió. El militarisme, a més a més, és una de les principals causes de l’escalfament global, és a dir, que representa una amenaça per la vida en totes les dimensions. La fabricació i venda d’armament en si són contraris al dret humà més fonamental: el dret a la vida.

L’any 2019, la despesa militar espanyola va superar els 30.000 milions d’euros i el pressupost militar va continuar augmentant, fins arribar a triplicar la despesa sanitària en plena pandèmia de la COVID-19. La investigació militar rep més fons que la sanitària o la mediambiental, i la despesa militar se situa en 59 milions d’euros diaris el 2021, segons un informe del Centre Delàs.

Animem doncs a informar-vos i a realitzar l’Objecció Fiscal a la despesa militar. Si vols fer Objecció Fiscal, no acceptis l’esborrany de la declaració de la renda, aviat publicarem una guia per a realitzar la declaració de la renda amb Objecció Fiscal a la despesa militar.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard