La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida presenta una guia didàctica per treballar la crisi climàtica a l’aula

La guia està vinculada a l'exposició d'humor gràfic Humoràlia SOS Clima: sense planeta no hi ha futur, que recull obres d'artistes d'arreu del món sobre les causes i conseqüències del canvi climàtic

L’exposició “Humoràlia SOS Clima: sense planeta no hi ha futur”, es va inaugurar l’octubre de l’any 2021 i des de llavors ha estat itinerant per centres educatius, museus i espais expositius d’arreu. El canvi climàtic i les seves greus conseqüències per al planeta i per a la humanitat és ja una evidència que afecta a tot el món, però sobretot als països més empobrits. És per això que la lluita per la justícia ambiental ha esdevingut un eix de treball del teixit associatiu de Ponent, que va escollir l’emergència climàtica com a temàtica de la 7ª edició de la mostra d’humor gràfic Humoràlia, que ara complementa amb l’edició d’una guia didàctica.

La guia està orientada a personal docent, educadors i educadores i amb contingut adreçat a diferents nivells educatius, per incentivar encara més l’acció transformadora de la mostra. La presentació oficial de la guia tindrà lloc el 3 de novembre de 2022 a les 18:00 a la sala de juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL (Campus Cappont) amb un acte públic, on també es podrà visitar l’exposició.

La guia podrà descarregar-se gratuïtament de la pàgina web de la Coordinadora d’ONGD, a través de la qual es pot també fer la sol·licitud de l’exposició. El document inclou informació i dades sobre el canvi climàtic, i una sèrie d’activitats adreçades a l’educació primària i l’educació secundària, amb la finalitat d’atansar i aprofundir en el coneixement sobre el canvi climàtic, però alhora fomentar també la reflexió i participació activa en la proposta de solucions davant d’aquest. Els continguts de les activitats s’han pensat tenint en compte el currículum educatiu, per tal de poder repassar temàtiques abordades i connectar els aprenentatges.

La Coordinadora d’ONGD i L’associació Humoràlia organitzen des de l’any 2009, i de forma biennal, la Mostra d’Humor Gràfic “Humoràlia”, dins la campanya “Dibuixem lo nou mil·lenni, que té per objectiu sensibilitzar sobre temàtiques vinculades als Drets Humans i contribuir a la reflexió i a la denúncia de les desigualtats i la lluita per la justícia social, a través de les obres d’humoristes gràfics d’arreu del món.

 L’última edició de la mostra, sota el títol “Humoràlia 2021: SOS Clima, sense planeta no hi ha futur” va comptar amb la participació de gairebé 300 artistes de 47 països diferents. Un comitè de selecció format per membres de l’associació Humoràlia i membres d’entitats ambientals i de defensa dels drets humans van escollir 50 obres, que van passar a formar part del catàleg i l’exposició itinerant Humoràlia SOS Clima.

Compromesos amb l’Educació per la Transformació Social i amb l’objectiu de promoure el pensament crític i el compromís cívic contra les desigualtats i per la justícia social, la Coordinadora d’ONGD treballem per a facilitar a docents i educadors/es el treball a les aules sobre els drets humans i els drets ambientals, amb propostes lúdiques i formacions per a professorat, i ara amb aquesta guia didactica al voltant de l’emergència climàtica, adaptada a diferents grups d’edat i nivells educatius, amb activitats per reforçar el missatge de l’exposició i accions i alternatives per una veritable transició ecològica, sostenible i justa.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard