Professorat d’instituts i escoles de Lleida es forma sobre migracions amb el Servei Civil Internacional

Les sessions han servit per conèixer la guia Entreterres, aprofundir en la temàtica de les migracions i el refugi i compartir eines i estratègies per abordar-ho a l'aula d'una perspectiva de transformació social i d'educació per la pau.

L’SCI Catalunya ha realitzat dues sessions de formació dirigides a professorat d’instituts i escoles de la demarcació de Lleida sobre les migracions i el refugi a la Mediterrània. L’objectiu de les formacions era poder compartir eines i estratègies per treballar les migracions a l’aula amb una mirada transformadora.

La Mediterrània, el vell Mare Nostrum, s’ha convertit en els últims anys en una de les fronteres més violentes del món. L’any 2015 més d’un milió de persones van arribar a Europa a través de les rutes migratòries. El Servei Internacional de Catalunya és un moviment internacional que treballa per la cultura de pau, la justícia global i la transformació social des d’una visió associativa i de base.

Guia Entre[Terres]

Entreterres és una guia educativa sobre migracions a la Mediterrània. La finalitat d’aquest material és dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social. Justament, el nom del recurs pretén rescatar el significat etimològic de la paraula mediterrània (mediterraneus) i una visió del vell Mare Nostrum com a espai d’intercanvi, de comunicació i de trobada.

Educació per la transformació Social

Aquesta activitat s’emmarca dins els objectius i la línia estratègica d’Educació per la Transformació Social de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida. Si voleu estar al dia i rebre activitats i propostes similars, us convidem a subscriure-us en aquest butlletí per poder rebre els continguts transformadors de la Coordi adreçats a centres educatius.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard