Arrels, Càritas i Salesians Sant Jordi presenten les seves propostes socials de cara a les eleccions municipals

La lluita contra les desigualtats i la pobresa infantil i juvenil, i el dret a l’habitatge, l’energia i el treball digne, pals de paller del document.

Amb el títol ‘Per un consens en l’àmbit de l’atenció i la promoció de les persones que viuen en situació de vulnerabilitat i pobresa a la ciutat de Lleida’, Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi han presentat les seves propostes socials de cara a les eleccions municipals que tindran lloc el proper mes de maig, en una trobada amb els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Lleida. Les entitats han posat de manifest la necessitat de col·laboració i confiança mútua entre tots els agents implicats per avançar cap a un veritable projecte social de ciutat.

El document desgrana els aspectes que actualment amoïnen a Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi, i destaca la importància de treballar per una ‘Lleida, ciutat d’acollida’, on totes les persones, indistintament del seu origen, optin per una igualtat d’oportunitats. En aquesta línia, exposa la necessitat d’eliminar les cites prèvies i millorar l’eficiència en situacions de màxima vulnerabilitat, ja que l’accés a l’administració pública ha​ canviat després de la pandèmia i la bretxa digital s’ha convertit en un nou escull per a les persones en situació de vulnerabilitat.

Les tres entitats també aporten propostes per una millor coordinació amb l’administració municipal, creant òrgans de coproducció de polítiques públiques estables que tinguin en compte l’expertesa i experiència del tercer sector. Les demandes d’Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi també passen per una millora del sistema de finançament públic de les entitats socials i una aposta seriosa pel treball en xarxa, a fi d’afavorir el vincle entres les entitats del territori encarregades d’executar part de l’acció social.

Inclusió, habitatge i pobresa infantil i juvenil, els grans àmbits d’actuació

Els grans àmbits en què aquestes entitats posen un major èmfasi a l’hora d’intervenir són la inclusió i la lluita contra les desigualtats i la pobresa infantil i juvenil, i el dret a l’habitatge, l’energia i el treball digne. Pel que fa al primer punt, des d’Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Salesians Sant Jordi es reclama una gestió pública de l’aigua, un model de ciutat on es garanteixi el dret a una alimentació saludable i equilibrada, i garantir l’accés a Internet i l’acompanyament en el seu ús amb el desplegament d’una xarxa comunitària.

Amb relació a l’habitatge, el document indica la necessitat de crear un parc suficient d’habitatge social i ampliar la disponibilitat d’habitatges d’emergència. Així mateix, proposa disposar d’un alberg municipal i pensar en un model d’atenció per a les persones sense llar partint de la base dels recursos existents. En l’àmbit laboral es proposa, entre d’altres, diversificar la resposta formativa al jovent, posant l’accent en la població immigrant jove no acompanyada. En aquest ordre de coses, dissenyar vies per minimitzar l’abandonament escolar al municipi i donar preferència i gratuïtat en les places per les escoles bressol municipals a les famílies amb escassos recursos​ econòmics, són propostes en la lluita contra la pobresa infantil i juvenil.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard