#Rebobina: L’orient mitjà en crisi, quins reptes?

Video de la xerrada "L'Orient Mitjà en crisi: quins reptes?" a càrrec de Massoud Sharifi Dryaz, professor de sociologia de la UAB i membre del Centre d'Anàlisi i Intervenció Sociològica (CADIS, CNRS-EHESS-París).

“Quan parlem de l’Orient Mitjà la paraula crisi apareix quasi sempre com un sinònim i com un concepte uniformitzador. Tenim tendència a reduir i a simplificar l’Orient Mitjà a la cultura àrab i a l’Islam, però necessitem conèixer tota la seva complexitat i diversitat” amb aquesta introducció el professor Massoud Sharifi Dyraz ens explica de manera clara i entenedora la complexitat de la crisi i les claus per entendre la conflictivitat a l’Orient Mitjà. És necessari que coneguem la informació i l’arrel dels conflictes per evitar caure en generalitzacions, xenofòbia i islamofòbia però també per tenir en compte la nostra responsabilitat a l’hora de plantarnos contra el militarisme, la despesa militar i el tràfic d’armes cap a zones de conflicte, en què participa també l’Estat espanyol. 

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard