#Rebobina: TARAJAL: Transformar el dolor en justicia.

El 6 de febrer de 2014, 15 persones van morir intentant arribar a Ceuta nedant mentre la Guàrdia Civil els disparava material antidisturbis. Les seves famílies van impulsar un procés d'organització inèdit per transformar el seu dolor en Justicia.

El 6 de febrer de 2014, 15 persones van morir a la platja de Ceuta, després que la Guàrdia Civil els disparés material antidisturbis mentre intentaven arribar nedant. 23 persones més van ser retornades “en calent” al Marroc. Dos anys després, les famílies de les víctimes es van organitzar i crear l’associació de Famílies Víctimes del Tarajal per demanar explicacions, justícia i reparació.

El cas s’ha arxivat i reobert 3 cops, per la pressió d’ONG i associacions de defensa dels drets humans, però 7 anys després encara no s’ha fet justícia, ni cap institució espanyola s’ha posat en contacte amb els familiars de les víctimes. Els cossos segueixen enterrats sense identificar, els familiars no saben on han enterrat als seus fills ni com, ni cap detall sobre les seves morts.

Les famílies de les víctimes han decidit convertir el seu dolor en justícia, i s’han organitzat al Camerún. L’ONG Caminando Fronteras, amb l’activista Helena Maleno, van realitzar aquest documental per donar veu als familiars de les víctimes i continuar demanant #JusticiaTarajal.

TARAJAL: Transformar el dolor en justicia. from Caminando Fronteras on Vimeo.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard