#Rebobina: Viaje a los pueblos fumigados

Foto: Angel de los Rios via Flickr
Fernando Pino Solanas fa amb un viatge d’investigació per set províncies argentines sobre les seqüeles socials i ambientals del model agrari transgènic amb agrotòxics.

Les conseqüències d’un model agrari basat en el capitalisme salvatge són devastadores tant per les persones com pel medi ambient. La producció intensiva per a l’exportació, els grans monocultius, l’ús de transgènics i els agrotòxics han passat una factura difícilment pagable a les considerades les grans hortes i graners del món, com Argentina.

Fernando Pino Solanas fa amb un viatge d’investigació per set províncies argentines sobre les seqüeles socials i ambientals que va deixar el model transgènic amb agrotòxics. Argentina es considerada com un dels graners del món. Avui, per aconseguir major volum exportador, produeix cereals, carns i aliments amb agrotòxics i substàncies químiques. La major rentabilitat de l’agroindustria es fa a costa de la desforestació, monocultiu, destrucció del sòl, inundacions i èxodes rurals. La contaminació que produeix el glifosat i les fumigacions multipliquen els casos de càncer i malformacions. “Viaje a los pueblos fumigados” revela per un cantó com les corporacions transnacionals i els seus socis locals s’enriqueixen amb el menor cost financer, privatitzant recursos naturals i per l’altre com implica l’explotació dels treballadors i la falta de control de qualitat que fan que els aliments bàsics (soja, cereals, fruites, verdures) continguin tòxics que perjudiquen la salut de milers de persones.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard