Condemnem l’agressió militar a Ucraïna i rebutgem enèrgicament l’inici de la guerra

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida condemna l'agressió militar contra Ucraïna i fa una crida a la responsabilitat tant de Rússia com de les potències occidentals per aturar la guerra i evitar el sofriment de la població civil.

L’escalada bel·licista a Ucraïna amenaça no només els drets humans i la seguretat del poble ucraïnès, sinó que representa un perill per la pau internacional, la llibertat i la democràcia i la justícia social i ambiental del planeta.

La federació d’entitats lleidatanes de l’àmbit de la cooperació, pau i drets humans exigim que s’aturin les armes i s’adoptin mesures negociades i fem una crida a la resolució pacífica dels conflictes mitjançant el diàleg i la via diplomàtica.

La guerra sempre és evitable

La guerra no és mai justa. La guerra només porta víctimes, destrucció i sofriment. Un conflicte mai té un sol motiu. No es tracta només d’una guerra energètica o per interessos geoestratègics o per desavinences històriques, polítiques i/o culturals entre els dos bàndols.

El que sí que és una causa per si mateixa és l’armament i el militarisme. Mentre la principal resposta a una crisi sigui augmentar l’armament i la militarització, amb armes cada cop més sofisticades i amb més capacitat de destrucció, i glorificar la guerra com a acte patriòtic i heroic, hi haurà poc espai per a la diplomàcia i les vies no militars. Mentre es continuï invertint en maquinària de guerra en lloc d’invertir en cultura de la pau, desenvolupament sostenible, justícia social i seguretat humana, el risc de d’abordar els conflictes per la via armada serà sempre present, amb les conseqüències terribles que comporta per a la població civil i el medi.

Des de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida considerem que l’única forma de caminar cap a un futur habitable i digne és eliminar totes les armes, dissoldre els exèrcits, desmilitaritzar la política i fer de la cultura de la pau, la seguretat humana i la sostenibilitat un objectiu estratègic global. Per aquest motiu, ens sumem al clam NO A LA GUERRA!

Ni a Ucraïna ni enlloc. Ni ara ni mai!

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard