Recursos online per un Sant Jordi digital (i crític)

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida ofereix un recull de les publicacions descarregables més interessants que es poden trobar al Sac Solidari de l'entitat

Els llibres i publicacions descarregables i online son també una opció pel dia del llibre, i son opcions sovint més econòmiques i amb menys impacte ecològic.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida oferim a través de la pàgina web un apartat amb tot tipus de recursos educatius sobre temàtiques vinculades als drets humans, la cooperació i la cultura de la pau, per a diferents nivells educatius i grups d’edat, entre els quals també es trobem publicacions i llibres editats per ONGD i entitats del tercer sector. En motiu de Sant Jordi i la diada del llibre, hem volgut fer un recull dels recursos més recents del Sac Solidari perquè també pogueu gaudir de la lectura crítica i transformadora a través dels vostres dispositius digitals:

Economia feminista: Desafiaments, propostes i aliances

L’entitat Entrepobles edita aquet treball que compta amb la participació de les veus més reconegudes de l’economia feminista. El llibre neix de la necessitat d’apostar per a nous enfocaments que ens portin a processos emancipadors i incloents davant l’anomenat “conflicte capital-vida”, explorant i recollint reptes i desenvolupaments des de les diferents aportacions de l’economia feminista.

Pau, una molt breu introducció

Editat per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), i de l’autor Oliver P. Richmond. Aquesta obra exposa la història de l’evolució de la pau, tant en la teoria com en la pràctica, des de la perspectiva del Nord global. L’Occident ha encapçalat el desenvolupament del que avui es coneix com “pau liberal”, en la qual s’ha basat l’arquitectura internacional posterior a la Segona Guerra Mundial i a la Guerra Freda, i des de principis del segle XXI s’ha imposat gradualment una pau neoliberal.

En el debat sobre la pau, però, augmenta la presència de veus crítiques o no occidentals que s’esforcen per cercar alternatives millors, potser híbrides, en un món cada vegada més postcolonial i postliberal.

La volta al món en 80 catàstrofes

Aquesta publicació del col·lectiu Left Hand Rotation recull un modest catàleg de monuments conmemoratius erigits a tot el món en homenatge a la memòria de morts col·lectives, ja siguin víctimes de crims a la humanitat o provocades per catàstrofes naturals o accidents.

Aquesta guia no és una crítica o análisi de la qualitat artística o estètica dels monuments catalogats, sinó un anàlisi de la ideologia i els valors funcionals dels monuments, i una reflexió de si aquesta funció evidencia no només el selectiu homenatge a la memòria, sino també a la pràctica de l’oblit, que classifica la tragèdia segons la qualitat de les seves víctimes, o evita deliberadament la revisió històrica de les atrocitats d’Occident.

Guia didàctica: SOS CLima, sense planeta no hi ha futur

La guia didàctica SOS CLima està vinculada a la sisena edició de la mostra d’humor gràfic Humoràlia 2021 SOS Clima, sense planeta no hi ha futur, de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, i s’ha pensat com a suport als i les docents per tal de poder apropar i aprofundir en les temàtiques associades a la justícia climàtica tan rellevants i urgents en l’actualitat.

Tanmateix la guia no és exclusivament per a docents i educadores, sinó que pot ser un recurs d’interès per informar-se sobre les causes i conseqüències de la crisi climàtica i reflexionar sobre les diferents alternatives proposades des dels governs, des dels moviments socials i des de la ciutadania des d’una perspectiva crítica.

PETITES LECTURES

Com a recursos infantils i juvenils, recomanem dos contes il·lustrats que es poden trobar en format descarregable també a la nostra web:

El fil d’or

El conte il·lustrat El fil d’or , de l’entitat Sindicalistes solidaris explica als nens i nenes de 4 a 8 anys què és l’explotació i el treball infantil, i està pensat perquè pugui ser un material útil pels docents, les famílies i els professionals del lleure, però també interessant i gaudible pels petits lectors.

El planeta de foc

El col·lectiu LLuitanoviolenta crea aquest conte amb recursos didàctics, en aquest dramàtic moment en què hem pres consciència que la trentena de guerres al món, com la d’Ucraïna, provoquen sofriments atroços i evitables en milions de persones. El Planeta del foc, convida grans i petits a reflexionar i a actuar. Si els habitants del planeta blau no ens organitzem per aturar les guerres, aquestes ens faran desaparèixer com a espècie.

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard