“Estimat nou govern” carta oberta al proper govern de Catalunya

Reflexions del president d'Arrels Sant Ignasi, Roger Torres i Aguiló, al nou Govern de la Generalitat encara per formar: "Demanem al govern que es faci sobirà i es posi al servei de les persones i no del capital".

La paraula “habitatge” va sortir en tots els programes electorals, 172 vegades al programa d’En Comú Podem, 139 al d’ERC, 114 al del PSC, 98 al de la CUP, 32 al de Junts, 25 al de Ciutadans i 9 al del PP.  I ens agradaria creure que el programa no és, només, un instrument de propaganda, sinó tota una declaració d’intencions. Es veritat, també, que en alguns d’aquests programes la paraula “habitatge” pot semblar buida, ja que no l’acompanya cap indicador.  Sigui com sigui, que es parli tant d’habitatge és perquè l’accés a aquest és una necessitat real per a moltes persones.  A Catalunya només hi ha un 1,6% d’habitatge social, encara lluny de la mitjana europea que és d’un 15%.  

Tenir un sostre per viure hauria de ser el primer compromís de tot un ple que treballa pel bé de totes les persones.  I entendre, després, que perquè un sostre esdevingui una llar cal tot un seguit de polítiques socials que garanteixin l’acompanyament de les persones.

Tenir un sostre per viure hauria de ser el primer compromís de tot un ple que treballa pel bé de totes les persones. 

També continuarem demanant al Govern que faciliti per les persones que en diem nouvingudes, i que ja porten molt temps entre nosaltres, processos d’inserció laboral i processos d’arrelament (com poden ser més aules d’aprenentatge de la llengua).

I davant la puixança de l’extrema dreta, demanem també, a totes les forces democràtiques del nou parlament, que facin visible un treball conjunt per totes aquelles accions que enforteixin la democràcia,  la participació, la sensibilització per l’acollida i l’hospitalitat.

En definitiva, demanem al govern que es faci sobirà i es posi al servei de les persones i no del capital.  Que una cosa és el teixit empresarial i una altra la servitud al capitalisme.  Que recuperi el pacte social que ha fet possible un sistema del benestar, que vetlli per la convivència i la vida digna de totes les persones. 

Roger Torres i Aguiló

President Arrels Sant Ignasi

Publicat a la web d’Arrels Sant Ignasi

Butlletí electrònic

Rep tota l’actualitat i informació d’interès directament a la teva bústia de correu electrònic. Periòdicament rebràs un altre punt de vista sobre la realitat social que vivim totes i tots.

Responsable del tractament: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA Finalitat del tractament: Mantenir una relació amb l’Usuari i enviar el butlletí de notícies. Legitimació del tractament: Consentiment de l’interessat/da. Conservació de les dades: Es conservaran durant el temps que hi hagi un interès mutu o durant el temps que sigui necessari per al compliment d’obligacions legals. Destinataris: COORDINADORA DE ONGD I ALTRES MOVIMENTS SOLIDARIS DE LLEIDA i prestadors de serveis o col·laboradors. Drets: Dret a retirar el consentiment en qualsevol moment. Dret d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les seves dades i de la limitació o oposició al seu tractament. Dades de contacte per exercir els teus drets: participa@coordinadora-ongd-lleida.cat Informació addicional: Podeu trobar més informació a la nostra Política de Privacitat.

La Coordinadora

La Coordinadora és una agrupació que reuneix entitats conegudes com a ONGD i altres Moviments Solidaris presents a Lleida que treballen en cooperació i solidaritat internacional amb les persones i pobles empobrits del planeta, i que expressen el desig i la voluntat de promoure l’acció conjunta de cara als objectius que els són comuns.

AMB EL SUPORT

I LA COL·LABORACÓ

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

By midgard